Variant na pastýřský koláč je nekonečno. Mě si ale poslední dobou získala ta s batátovou kaší. Přijde mi, že se k žampionové směsi dokonale hodí. Proto se s Vámi musím podělit o recept, i když nejde o nic neobjeveného... ale věřím, že Vás okouzlí stejně jako mě :-)
Pastýřský koláč s batáty
(cca 4 porce)
Náplň
- 1/2 hrnku hnědé čočky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kg žampionů
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- 2 hrnky baby špenátu
- 1 velká sladká brambora
- mandlové či jiné rostlinné mléko
- sůl, pepř
Čočku přes noc namočíme a uvaříme doměkka. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Upečeme v ní batátu doměkka.
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, hříbky a budeme pár minut míchat, až pěkně změknou. Dochutíme rajčatovým protlakem, solí, pepřem, balzamikovým octem a sójovou omáčkou. přisypeme uvařenou čočku, zalijeme vývarem a necháme ještě 10 minut probublávat. Odstavíme z plotny, vmícháme omytý baby špenát a případně dochutíme.
Upečenou batátu zbavíme slupky a vyšleháme s ohřátým mlékem v hladkou kaši, dochutíme solí a pepřem.
Zapékací mísu či více menších plníme žampionovou směsí, poklademe batátovou kaší a dáme péct zhruba na 30 minut.
Ahoj Lucko. Co si myslíš, že by se hodilo místo těch hub? Nejím je, tak bych ráda našla nějakou alternativu o které si myslíš, že by se tam chutově hodila🌼.
OdpovědětVymazatMoc děkuju za odpověď.
Verča ze Ztracena v Praze