Ovesná kaše s karamelizovanými banány



Vyloženě snídaňový recept jsem nesepsala snad sto let. Ono se není čemu divit. Když můžu (jsem doma) dělám si nejradši smoothie bowl. Nevím, co by se muselo stát, aby se mi přejedla. Prostě jsem do ní beznadějně zamilovaná, proto je pro mě hrozně těžký se donutit připravit něco jiného, nicméně tahle kaše mě přesvědčila a vůbec jsem nelitovala... snad nebudete ani Vy :-)



Ovesná kaše s karamelizovanými banány

(2 porce)

Kaše
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 100 g ovesných vloček
  • 3 hrnky mandlového mléka
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička javorového sirupu


Karamelizované banány
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 banány
  • 1 lžička javorového sirupu


Na dokončení


Na lžíci kokosového oleje krátce restujeme ovesné vločky, stačí cca 5 minut. Poté je zalijeme mandlovým mlékem, dochutíme skořicí, javorovým sirupem, přivedeme k varu, zmírníme plamen a budeme vařit cca 10 minut. 

Mezitím si připravíme karamelizované banány. Na kokosovém oleji restujeme přepůlené banány, přelijeme je javorovým sirupem a odstavíme z plotny.

Kaši rozdělíme do misek, doplníme banány, oříškovým máslem, konopnými semínky, kokosovými chipsy či co máte rádi a podáváme :-)





0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)