Občas nemám páru, co připravovat k snídani, aby to nebyl avochleba, smoothie bowl, klasická ovesná kaše, proto jsem se hecla a pokusila se přijít s něčím trošku jiným... tyhle skleničky jsou jako dělané do kabelky na snídani do práce, a taky že jsem je na to využila :-)
Vločky s burákovým máslem a avokádovou pěnou
(2 porce)
Vločky
- 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
- 1 lžíce chia semínek
- 1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
- 1 lžíce burákového másla
- 1 lžíce javorového sirupu
- špetka soli
Avokádová pěna
- 1/2 avokáda
- 3 lžíce raw kakaového prášku
- 2 lžíce javorového sirupu
- špetka vanilkového prášku
- trocha rostlinného mléka
Na dokončení
- maliny
- hořká čokoláda
- kakaové boby
- kokosová smetana
Vločky si můžeme předem namočit do vody či mléka, aby byly rychleji uvařené. Vločky vložíme do rendlíku, zalijeme mlékem a přivedeme k varu, přidáme burákové máslo, javorový sirup, zmírníme plamen a pár minut mícháme. Odstavíme z plotny, vmícháme chia semínka.
Skleničky naplníme vločkovou kaší. Následně si připravíme avokádovou pěnu. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme avokádo s kakaovým práškem, javorovým sirupem, vanilkovým práškem a trochou rostlinného mléka.
Pěnu navrstvíme na kaši, ozdobíme malinami, kokosovou šlehačkou, kakaovými boby, hoblinkami hořké čokolády a můžeme podávat či dát chladit přes noc do lednice.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)