Vločky s burákovým máslem a avokádovou pěnou



Občas nemám páru, co připravovat k snídani, aby to nebyl avochleba, smoothie bowl, klasická ovesná kaše, proto jsem se hecla a pokusila se přijít s něčím trošku jiným... tyhle skleničky jsou jako dělané do kabelky na snídani do práce, a taky že jsem je na to využila :-)


Vločky s burákovým máslem a avokádovou pěnou

(2 porce)

Vločky
  • 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 1 lžíce burákového másla
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • špetka soli

Avokádová pěna
  • 1/2 avokáda
  • 3 lžíce raw kakaového prášku
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • špetka vanilkového prášku
  • trocha rostlinného mléka

Na dokončení
  • maliny
  • hořká čokoláda
  • kakaové boby
  • kokosová smetana

 Vločky si můžeme předem namočit do vody či mléka, aby byly rychleji uvařené. Vločky vložíme do rendlíku, zalijeme mlékem a přivedeme k varu, přidáme burákové máslo, javorový sirup, zmírníme plamen a pár minut mícháme.  Odstavíme z plotny, vmícháme chia semínka.

Skleničky naplníme vločkovou kaší. Následně si připravíme avokádovou pěnu. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme avokádo s kakaovým práškem, javorovým sirupem, vanilkovým práškem a trochou rostlinného mléka. 

Pěnu navrstvíme na kaši, ozdobíme malinami, kokosovou šlehačkou, kakaovými boby, hoblinkami hořké čokolády a můžeme podávat či dát chladit přes noc do lednice.


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)