Nudle bych mohla jíst pořád, stejně jako spousty jiných oblíbených pokrmů, proto cca jednou týdně se na talíři objeví. Co mě teda mrzí, že rýžové nudle už nejsou dobré ohřívané, jinak bych je pašovala i do práce v krabičce. Vždycky se mi slepí a už to prostě není ono, ale pokud máte nějaký fígl, sem s ním, byla bych Vám moc vděčná :-)
Zeleninové rýžové nudle
(2 porce)
Nudle
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 jarní cibulka
- 4 mrkve
- 100 g hrášku
- 250 g žampionů
- 200 g rýžových nudlí
Omáčka
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce burákového másla
- 1 lžička srirrachy
- 2 lžíce vody
- špetka mletého koriandru
- šťáva z 1/2 limetky
Na dokončení
- mungo klíčky
- jarní cibulka
- čerstvý koriandr
- limetka
- chilli papričky dle chuti
- arašídy
Na pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme nakrájenou jarní cibulku, nahrubo nastrouhanou mrkev, na plátky nakrájené žampiony a budeme pár minut míchat.
Mezitím si můžeme připravit omáčku. V hrnku prošleháme sójovou omáčku s česnekem, javorovým sirupem, burákovým máslem, srirrachou, vodou, koriandrem a šťávou z limetky. Ochutnáme a případně dochutíme.
K zelenině vmícháme uvařené nudle, přelijeme omáčkou, zamícháme a odstavíme z plotny.
Rozdělíme na talíře. Doplníme mungo klíčky, jarní cibulkou, lístky koriandru, chilli papričkou, čtvrtkami limetky a arašídy.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)