Tofu třešňový cheesecake



Tofu cheesecake jsem už nepekla nějaký rok. V poslední době, když už peču veganský cheesecake, namočím kešu a rozmixuji na kešu krém. Ale nedávno jsem narazila v asijském obchodě kousek od domu, na silken tofu za super cenu, tak bylo rozhodnuto :-)


Tofu třešňový cheesecake

(dortová forma 16 cm)

Korpus
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 1 hrnek medjool datlí
  • troška vody
  • špetka soli

Náplň
  • 500 g silken tofu
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 50 ml javorového sirupu
  • malá plechovka kokosového mléka
  • cca 100 g vypeckovaných třešní
  • špetka vanilkového prášku
  • 2 lžíce tapiokového škrobu či jiného

Na ozdobu

  • třešně
  • rozmarýn

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. 

Na korpus rozmixujeme ořechy se lněnými semínky na moučku. Datle namočíme do horké vody, aby se lépe mixovaly. Poté je rozmixujeme s trochou vody na pastu. Tu smícháme s ořechovou moučkou a zpracujeme v kompaktní hmotu.

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a pomocí rukou vtlačíme hmotu na korpus a dáme předpéct zhruba 10 minut.

Na náplň rozmixujeme tofu s citrónovou šťávou, javorovým sirupem, kokosovým mlékem, třešněmi, vanilkovým práškem a tapiokovým škrobem.

Náplň přelijeme na korpus a dáme péct cca na 40 minut. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a dáme chladit do lednice.

Ozdobíme třešněmi, rozmarýnem, nakrájíme a můžeme podávat. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)