Tofu cheesecake jsem už nepekla nějaký rok. V poslední době, když už peču veganský cheesecake, namočím kešu a rozmixuji na kešu krém. Ale nedávno jsem narazila v asijském obchodě kousek od domu, na silken tofu za super cenu, tak bylo rozhodnuto :-)
Tofu třešňový cheesecake
(dortová forma 16 cm)
Korpus
- 1 hrnek vlašských ořechů
- 1 lžíce lněných semínek
- 1 hrnek medjool datlí
- troška vody
- špetka soli
Náplň
- 500 g silken tofu
- šťáva z 1/2 citrónu
- 50 ml javorového sirupu
- malá plechovka kokosového mléka
- cca 100 g vypeckovaných třešní
- špetka vanilkového prášku
- 2 lžíce tapiokového škrobu či jiného
- třešně
- rozmarýn
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Na korpus rozmixujeme ořechy se lněnými semínky na moučku. Datle namočíme do horké vody, aby se lépe mixovaly. Poté je rozmixujeme s trochou vody na pastu. Tu smícháme s ořechovou moučkou a zpracujeme v kompaktní hmotu.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a pomocí rukou vtlačíme hmotu na korpus a dáme předpéct zhruba 10 minut.
Na náplň rozmixujeme tofu s citrónovou šťávou, javorovým sirupem, kokosovým mlékem, třešněmi, vanilkovým práškem a tapiokovým škrobem.
Náplň přelijeme na korpus a dáme péct cca na 40 minut. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a dáme chladit do lednice.
Ozdobíme třešněmi, rozmarýnem, nakrájíme a můžeme podávat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)