Borůvkové jogurtové muffiny




Musím neskromně přiznat, že se mi snad konečně podařilo těsto na muffiny, se kterým jsem spokojená. Není suché, není příliš mokré, je prostě dokonale vláčné, dle mých představ. A co to znamená? že tohle dokonalé těsto můžu libovolně obměňovat s nejrůznějšími druhy ovoce, čokolády, kokosu, oříšků a pokaždé budou muffiny jiné nebo třeba chlebíček? 

POzn. k receptu... chia semínka můžete zaměnit za mletá lněná semínka, funkci splní stejnou. Jogurt použijte, jaký chcete. Já obvykle sahám po tom modrém sójovém z Kauflandu. 





Borůvkové jogurtové muffiny

(12 ks)


  • 2 lžíce chia semínek + 6 lžic vody
  • 75 g kokosového oleje
  • 125 ml rostlinného jogurtu, např. sójového
  • 60 ml rostlinného mléka, např. sójového
  • 100 g kokosového cukru
  • 180 g špaldové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka vanilkového prášku
  • 150 g borůvek




Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky, případně vymažeme, vysypeme. 

Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou.

Mezitím ve velké míse smícháme rozehřátý kokosový olej s jogurtem, mlékem a chia semínky. Přisypeme špaldovou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, vanilkový prášek a zpracujeme v těsto. Na závěr opatrně přimícháme borůvky a těsto rozdělíme do muffinové formy a dáme péct cca na 25 minut.

Po vyjmutí z trouby necháme pár minut vychladnout a můžeme vyjmout z formy. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)