Musím neskromně přiznat, že se mi snad konečně podařilo těsto na muffiny, se kterým jsem spokojená. Není suché, není příliš mokré, je prostě dokonale vláčné, dle mých představ. A co to znamená? že tohle dokonalé těsto můžu libovolně obměňovat s nejrůznějšími druhy ovoce, čokolády, kokosu, oříšků a pokaždé budou muffiny jiné nebo třeba chlebíček?
POzn. k receptu... chia semínka můžete zaměnit za mletá lněná semínka, funkci splní stejnou. Jogurt použijte, jaký chcete. Já obvykle sahám po tom modrém sójovém z Kauflandu.
Borůvkové jogurtové muffiny

(12 ks)
- 2 lžíce chia semínek + 6 lžic vody
- 75 g kokosového oleje
- 125 ml rostlinného jogurtu, např. sójového
- 60 ml rostlinného mléka, např. sójového
- 100 g kokosového cukru
- 180 g špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- špetka vanilkového prášku
- 150 g borůvek
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky, případně vymažeme, vysypeme.
Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou.
Mezitím ve velké míse smícháme rozehřátý kokosový olej s jogurtem, mlékem a chia semínky. Přisypeme špaldovou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, vanilkový prášek a zpracujeme v těsto. Na závěr opatrně přimícháme borůvky a těsto rozdělíme do muffinové formy a dáme péct cca na 25 minut.
Po vyjmutí z trouby necháme pár minut vychladnout a můžeme vyjmout z formy.

0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)