Drobenkový koláč s mákem a ostružinami



Řadím se k milovníkům máku. Proto vlastně nechápu, proč jej do jídelníčku zařazuji tak málo. Nicméně kombinace ostružin a máku mě mile překvapila a drobenka už byla jistota, kterou miluji už odmalička. 

Příprava nebyla nijak extrémně složitá, ale přece jen hodinku to vzalo. Po dlouhé době jsem sáhla po rýžové mouce, ale pokud ji nebudete mít po ruce, můžete nahradit špaldovou. 



Drobenkový koláč s mákem a ostružinami

(dortová forma průměr 24 cm)


Krusta + drobenka
  • 120 g kokosového oleje
  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g rýžové mouky
  • 50 g kokosového cukru


Náplň
  • 650 ml rostlinného mléka
  • 50 g kokosového cukru
  • 150 g mletého máku
  • 100 g semolinové mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 400 g ostružin



Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem.

Začneme přípravou krusty. Kokosový olej rozehřejeme a smícháme se špaldovou moukou, rýžovou moukou a kokosovým cukrem. Zpracujeme v kompaktní hmotu a pomocí rukou 3/4 těsta vtlačíme do dortové formy. Zbytek těsta odložíme stranou a ponecháme na drobenku. 

Mezitím si připravíme náplň. V rendlíku zahřejeme mléko s kokosovým cukrem, mákem, moukou, škrobem a budeme míchat do zhoustnutí. Odstavíme z plotny.

Polovinu náplně vlijeme na krustu, poklademe ostružinami, přelijeme zbytkem náplně, posypeme drobenkou a dáme péct cca na 40 minut.

Vyjmeme z trouby, necháme vychladit na pokojovou teplotu a skladujeme v lednici.





0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)