Celozrnné těstoviny s dýňovou omáčkou a hummusem



Jakákoliv dýně (i když jsou dnes dostupné téměř celý rok) mi evokuje nadcházející podzim. Ne že bych jej chtěla přivolávat, ještě si chci užít letní úrody, proto budu muset blog zaspamovat posledními letními recepty, ale dostala jsem tento výplod ze zahrádky, proto bylo třeba jej zpracovat...

I když tyhle těstoviny vypadají jako ideální do krabičky na ohřátí, moc se mi neosvědčily. Omáčka přes noc v lednici zhoustne a prostě už to není ono. Proto doporučuji konzumovat ihned a připravit v rozumném množství :-)



Celozrnné těstoviny s dýňovou omáčkou a hummusem

(2 - 3 porce)


  • cca 200 g celozrnných těstovin či jakýchkoliv jiných


Omáčka
  • pyré z 1/2 máslové dýně
  • 150 g klasického hummusu
  • 175 g rostlinného mléka
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • sůl, pepř
  • 200 g mraženého hrášku
  • 50 g baby špenátu



Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

Mezitím připravíme omáčku. Dýňové pyré rozmixujeme s hummusem, mlékem, dijonskou hořčicí, citrónovou šťávou, solí a pepřem. 

Uvařené těstoviny zcedíme, propláchneme a ohřejeme je společně s omáčkou. Přidáme hrášek, omytý baby špenát, necháme zvadnout a odstavíme z plotny. 





1 komentářů:

  1. Myslím, že tomusí být skvělé i bez těstovin jako humus či dip k zeleninovým tyčinkám.. Vyzkouším brzy, dýni mám:-)
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)