Datlové čokoládové cupcaky



Tyhle cupcaky čekaly na zpracování už pěkně dlouho... nebyla jsem totiž zcela spokojena s krémem. Měl být mnohem tužší, ale já se bála, abych si neodrovala mixér, a tak jsem datle raději mixovala s vodou. Ponaučení pro příště i pro Vás, nebojte se jako já :-) Jinak byly moc dobré. Neobsahují žádný přidaný tuk ani cukry (záleží, jak se díváte na sušené ovoce...) A to jak si je dozdobíte, nechám na Vás :-)



Datlové čokoládové cupcaky

(12 ks)

Těsto
  • 1 hrnek datlí
  • 1 hrnek vody
  • 60 g ovesného mléka či jiného rostlinného
  • 30 g raw kakaového prášku
  • špetka vanilkového prášku
  • 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 120 g ovesné mouky
Krém

  • 1 hrnek datlí
  • 1/2 hrnku ovesného mléka
  • 1/2 hrnku oříškového másla
  • 30 g raw kakaového prášku
  • špetka soli

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky či vymažeme a vysypeme.

Datle předem namočíme ve vodě a poté rozmixujeme na hladkou pastu. Tu smícháme s mlékem. Přisypeme kakaový prášek, vanilkový prášek, prášek do pečiva, špetku soli a ovesnou mouku. Zpracujeme v kompaktní hmotu a naplníme jí košíčky. 

Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 25 minut. Mezitím si připravíme krém. 

Opět si namočíme datlí a rozmixujeme je s mlékem, oříškovým máslem, kakaovým práškem a špetkou soli. 

Upečené a vychlazené muffiny poklademe krémem a můžeme podávat. 



1 komentářů:

  1. Jo, to je ono, hledám nějakou zdravou ňamku, ale zdravou a skvělou. Udělám tetě k narozeninám, miluju jedlé dárky, tvořit i dostávat:-)
    Díky, Lucinko.
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)