Tyhle cupcaky čekaly na zpracování už pěkně dlouho... nebyla jsem totiž zcela spokojena s krémem. Měl být mnohem tužší, ale já se bála, abych si neodrovala mixér, a tak jsem datle raději mixovala s vodou. Ponaučení pro příště i pro Vás, nebojte se jako já :-) Jinak byly moc dobré. Neobsahují žádný přidaný tuk ani cukry (záleží, jak se díváte na sušené ovoce...) A to jak si je dozdobíte, nechám na Vás :-)
Datlové čokoládové cupcaky
(12 ks)
Těsto
- 1 hrnek datlí
- 1 hrnek vody
- 60 g ovesného mléka či jiného rostlinného
- 30 g raw kakaového prášku
- špetka vanilkového prášku
- 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- 120 g ovesné mouky
- 1 hrnek datlí
- 1/2 hrnku ovesného mléka
- 1/2 hrnku oříškového másla
- 30 g raw kakaového prášku
- špetka soli
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky či vymažeme a vysypeme.
Datle předem namočíme ve vodě a poté rozmixujeme na hladkou pastu. Tu smícháme s mlékem. Přisypeme kakaový prášek, vanilkový prášek, prášek do pečiva, špetku soli a ovesnou mouku. Zpracujeme v kompaktní hmotu a naplníme jí košíčky.
Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 25 minut. Mezitím si připravíme krém.
Opět si namočíme datlí a rozmixujeme je s mlékem, oříškovým máslem, kakaovým práškem a špetkou soli.
Upečené a vychlazené muffiny poklademe krémem a můžeme podávat.
Jo, to je ono, hledám nějakou zdravou ňamku, ale zdravou a skvělou. Udělám tetě k narozeninám, miluju jedlé dárky, tvořit i dostávat:-)
OdpovědětVymazatDíky, Lucinko.
Krásné dny.
Bohunka
domácí dárky jsou nejlepší :-) také přeji krásné dny :-)
Vymazat