Domácí instantní ovesná kaše



Asi víte, že každý rok se v rodině obdarováváme doma vyrobenými dárky, které nám dělají největší radost. Tak cca 2 roky zpátky jsem poprvé zkusila domácí instantní ovesnou kaši a slavila u mamky a ségry takový úspěch, že se stalo už takovou tradicí, že ji od té doby najdou pod stromečkem :-) 

Není to žádná závratná novinka, obdobných receptů najdete na netu mraky, ale tohle je ten moje  oblíbená kombinace. Podle mě je nejlepší sušené kokosové mléko, které kaši krásně navoní. Bohužel jsem teda zatím nenarazila na takové, které by mi 100% vyhovovalo svým složením, takže pokud máte nějaký tip, budu ráda, když se podělíte. Ale pořád si říkám, že je celá kaše menší zlo než ty instantní kupované. 

Tím, že jsou sušená mléka sladká dost, už nepotřebuje kaše nijak doslazovat, ale pokud máte rádi hodně sladké, klidně přidejte kokosový cukr dle chuti. Moc příjemný je v kaši taky protein, ale tady doporučuji volit nějaký neutrálnější, bez výrazné chuti jako třeba konopný, ten mi do kaše moc nesedí. 




Domácí instantní ovesná kaše



  • balení jemně mletých ovesných vloček (500 g)
  • 200 g sušeného mléka (kokosové, pohankové, rýžové...)
  • kdo rád sladké kokosový cukr
  • 50 g sušených borůvek
  • 50 g sušených rozinek
  • 4 lžíce strouhaného kokosu
  • 50 g nasekaných mandlí
  • (oblíbený protein)







Příprava nemůže být jednodušší. Ve velké míse důkladně promícháme všechny ingredience a přesypeme je do skleněné nádoby, tubusu či jiné vhodné nádoby na skladování. 

Pak jen ráno odsypeme požadované množství kaše, zalijeme ji vroucí vodou, promícháme. Odložíme ji na chvíli stranou, aby ztuhla do požadované konzistence, doplníme oblíbeným ovocem, oříšky, semínky a podáváme. 



4 komentářů:

  1. Na sušené kokosové mléko jsem narazila na Orlí v Bráně ke zdraví, mají ho na váhu.
    Nebrala jsem ho, takže jsem na složení nekoukala... Nicméně - je tam i bezobalov kokos. cukr a další šikovné věci.

    OdpovědětVymazat
  2. Lucinko, ještě jsem nezkoušela, ale napadla mě zkusit dcerám na intr, když jsem četla složení kupovaných, že bude lepší domácí s domácím sušeným ovocem..
    Díky za recept.
    Ještě uvažuji o polévkách, které by nepotřebovaly dlouho vařit, zatím jsem nasušila zeleninu a přemýšlím, co přidat dál.. luštěniny, bylinky.. nenapadá tě, prosím, nějaký recept?
    Krásné dny a já jdu vybrat, co bude dnes k večeři z cukety a zítra k obědu z dýně. U tebe nevím, kam dřív. Krásně navařeno, ochuceno a nafoceno jedna báseň..
    Díky
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji za podnět, pokusím se nějakou takovou polévku vymyslet, myslím, že by to mohl být i dobrý tip na dárek k Vánocům :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nevím, odkud jsi, ale já kupuju sušené kokosové mléko v pražském Bezobalu, chutná mi a přijde mi, že i složení vypadá celkem rozumně.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)