Já vím, že to není masový burger, ale zkuste dát těm luštěninovým šanci a nesrovnávat luštěniny s masem. Mám ozkoušené, že chutnají i masožravcům, čemuž se mi ze začátku moc nechtělo věřit... ale je to tak :-)
Těch variant na burgery je spousta, stejně tak na blogu najdete pár receptů, ale tento je vůbec nejpikantnější díky prášku z chilli papričky New Mexican a červenému tabascu.
Množství mouky je orientační. Poznáte to tak, že by se Vám směs neměla lepit na ruce.
Chilli fazolové burgery
(4 porce)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJkT9aHwbfj58zu8rSrvQ9DDpeuQiITXMhlLd0O_ADLrvDzPU6u8DLI90oBaI9VdWuL9f_D3ysPP5hu20qWoayacA7IqTN1hztOM0iFCBilFn7ewzxiRm3xIQHDtT3cl2ND8rM51izDlY/s320/4552.jpg)
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 fialová cibule
- sůl, pepř
- 1 stroužek česneku
- špetka New Mexican prášek
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce tahini
- cca 85 g kukuřičné mouky
Na dokončení
- 4 burgerové housky
- red tabasco mash
- listový salát
- rajčata
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Fazole slijeme a propláchneme. Na lžíci olivového oleje zpěníme cibulku a budeme restovat dozlatova. Fazole krátce promixujeme s cibulí. Stačí opravdu chvilku, směs nemusí být úplně jemná.
Dochutíme solí, pepřem, česnekem chilli, sójovou omáčkou a tahini. Důkladně promícháme a na závěr zahustíme kukuřičnou moukou.
Pomocí rukou tvarujeme burgery. Z dané směsi by měly vyjít čtyři. Dáme je péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. V polovině pečení burgery obrátíme.
Mezitím si přepůlíme bulky, pomažeme je red tabasco omáčkou, doplníme listovými saláty, plátky rajčat a burgerem.
Za nálož pálivého děkuji eshopu ChilliDoctor, v jehož spolupráci vznikl i tento recpet :-)
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)