Chilli fazolové burgery



Já vím, že to není masový burger, ale zkuste dát těm luštěninovým šanci a nesrovnávat luštěniny s masem. Mám ozkoušené, že chutnají i masožravcům, čemuž se mi ze začátku moc nechtělo věřit... ale je to tak :-)

Těch variant na burgery je spousta, stejně tak na blogu najdete pár receptů, ale tento je vůbec nejpikantnější díky prášku z chilli papričky New Mexican a červenému tabascu. 

Množství mouky je orientační. Poznáte to tak, že by se Vám směs neměla lepit na ruce.



Chilli fazolové burgery

(4 porce)

Burgery
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 fialová cibule
  • sůl, pepř
  • 1 stroužek česneku
  • špetka New Mexican prášek
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce tahini
  • cca 85 g kukuřičné mouky


Na dokončení
  • 4 burgerové housky
  • red tabasco mash
  • listový salát
  • rajčata


Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 

Fazole slijeme a propláchneme. Na lžíci olivového oleje zpěníme cibulku a budeme restovat dozlatova. Fazole krátce promixujeme s cibulí. Stačí opravdu chvilku, směs nemusí být úplně jemná.

Dochutíme solí, pepřem, česnekem chilli, sójovou omáčkou a tahini. Důkladně promícháme a na závěr zahustíme kukuřičnou moukou. 

Pomocí rukou tvarujeme burgery. Z dané směsi by měly vyjít čtyři. Dáme je péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. V polovině pečení burgery obrátíme.

Mezitím si přepůlíme bulky, pomažeme je red tabasco omáčkou, doplníme listovými saláty, plátky rajčat a burgerem. 

Přeji dobrou chuť :-)

Za nálož pálivého děkuji eshopu ChilliDoctor, v jehož spolupráci vznikl i tento recpet :-)

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)