Možná tohle cukroví vypadá jako klasické linecké, možná trošku tmavší... ale chuťově je úplně jiné. Dominuje zde oříškové máslo, které cukroví krásně provoní a v kombinaci s marmeládou mi připomíná můj oblíbený toust s burákovým máslem a marmeládou...
Mandlové linecké s oříškovým máslem
(cca 24 slepených ks)
Těsto
- 1 lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
- 100 g mletých bezlepkových ovesných vloček
- 100 g pohankové mouky
- 70 g mletých mandlí
- 90 g kokosového cukru
- špetka vanilkového prášku
- 1 lžička prášku do pečení bez fosfátů
- špetka soli
- 70 g kokosového oleje
- 60 g tekutějšího oříškového másla
- 1 lžíce ledové vody
Na dokončení
- Vaše oblíbená marmeláda
- cukr na posypání
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plechy vyložíme pečícím papírem. Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou. Pokud nemáte již hotové, pomeleme ovesné vločky a mandle.
Ve velké míse smícháme mleté ovesné vločky s pohankovou moukou, mandlemi, kokosovým cukrem, vanilkovým práškem, práškem do pečení a solí.
V mixéru rozmixujeme namočená chia semínka s rozehřátým kokosovým olejem, oříškovým máslem a vodou. Přilijeme k sypké směsi a zpracujeme v kompaktní hmotu. Těsto dáme chladit do lednice.
Pak už klasicky předem vytáhneme z lednice a rozválíme cca na 3 mm silné těsto a vykrajujeme. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut. Slepujeme marmeládou a skladujeme v chladnu.
Lucinko, nádherné cukroví.
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkouším.
Jakou jsi použila marmeládu, máš nádherně červenou..
Vše dobré v novém roce přeji.
Bohunka
tohle byla domácí jahodová, taky mě překvapilo, jak byla tmavá :-)
Vymazat