Mandlové linecké s oříškovým máslem



Možná tohle cukroví vypadá jako klasické linecké, možná trošku tmavší... ale chuťově je úplně jiné. Dominuje zde oříškové máslo, které cukroví krásně provoní a v kombinaci s marmeládou mi připomíná můj oblíbený toust s burákovým máslem a marmeládou...



Mandlové linecké s oříškovým máslem

(cca 24 slepených ks)

Těsto
  • 1 lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
  • 100 g mletých bezlepkových ovesných vloček
  • 100 g pohankové mouky
  • 70 g mletých mandlí
  • 90 g kokosového cukru
  • špetka vanilkového prášku
  • 1 lžička prášku do pečení bez fosfátů
  • špetka soli
  • 70 g kokosového oleje
  • 60 g tekutějšího oříškového másla
  • 1 lžíce ledové vody

Na dokončení
  • Vaše oblíbená marmeláda
  • cukr na posypání


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plechy vyložíme pečícím papírem. Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou. Pokud nemáte již hotové, pomeleme ovesné vločky a mandle.

Ve velké míse smícháme mleté ovesné vločky s pohankovou moukou, mandlemi, kokosovým cukrem, vanilkovým práškem, práškem do pečení a solí. 


V mixéru rozmixujeme namočená chia semínka s rozehřátým kokosovým olejem, oříškovým máslem a vodou. Přilijeme k sypké směsi a zpracujeme v kompaktní hmotu. Těsto dáme chladit do lednice.

Pak už klasicky předem vytáhneme z lednice a rozválíme cca na 3 mm silné  těsto a vykrajujeme. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut. Slepujeme marmeládou a skladujeme v chladnu.




2 komentářů:

  1. Lucinko, nádherné cukroví.
    Určitě vyzkouším.
    Jakou jsi použila marmeládu, máš nádherně červenou..
    Vše dobré v novém roce přeji.
    Bohunka

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. tohle byla domácí jahodová, taky mě překvapilo, jak byla tmavá :-)

      Smazat

Děkuji za komentář :-)