Krásný večer :-) než obrátím pozornost k dnešnímu receptu, chci Vám popřát jen to dobré do nového roku. Doufám, že jste si užili vánoční období obklopeni blízkými a do ledna vstupujete pozitivně :-) Já, mám-li být upřímná, nemám leden moc ráda. Protože miluju Vánoce, všechny ty světýlka, slavnostní atmosféru, obdarovávat blízké... prostě všechno, co aspoň trochu souvisí s Vánoci. Proto pro mě leden tak trošku znamená odstrojování stromečku, bytu a těšení se na další Vánoce...
Ale k receptu, čím jiným začít než pořádnou zahřívací polévkou. Tentokrát jsem zkombinovala sladkou bramboru s mrkví, kokosovým mlékem, kari pastou a vznikl, řekněme takový asijsky laděný krém, který po pobytu venku bodne...
Mrkvovo-batátový krém s kokosovým mlékem
(cca 4 porce)
Krém
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 šalotky
- 1 střední sladká brambora
- 3 mrkve
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce červené kari pasty
- malá plechovka kokosového mléka
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
Na dokončení
- limeta
- granátové jablko
Na kokosovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme ostrouhanou a nakrájenou batátu, mrkev, krátce promícháme, zalijeme vývarem a zmírníme plamen. Ochutíme kari pastou a necháme probublávat do změknutí zeleniny.
Zjemníme kokosovým mlékem, dochutíme česnekem, solí, pepřem a rozmixujeme na hladký krém pomocí tyčového mixéru. Ještě jednou prohřejeme a můžeme podávat. Já ozdobila krém ještě zrníčky granátového jablka a plátky limetky.
Výborné, chutnalo i tříleté dceři (bez kari pasty :-))) Děkuji moc za vaše recepty!
OdpovědětVymazatjéé to jsem ráda, že chutná i dětem :-) také budu muset doma vyzkoušet podat malému.
Vymazat