Doufám, že nepřicházím s receptem pozdě, ale tohle je přesně typ, který se dá připravovat na poslední chvíli, naopak bych Vám to i doporučila. Není potřeba, aby se nějak uležel a změkl, na to jsou tu jiné... Náplň těchto truffles je možná trošku neobvyklá, tahini pasta s javorovým sirupem a nasekanou čokoládou, ale je rozhodně zajímavá. Kdo nezná tahini pastu, jde o pastu ze sezamových semínek, která se používá nejčastěji do hummusu, ale má mnohem širší použití, třeba v těchto truffles. Pastu si můžete vyrobit vlastní nebo se dá snadno koupit ve zdravých výživách i supermarketech...
Tahini truffles s vlašskými ořechy
(cca 20 ks)
Truffles
- 1 hrnek mandlové mouky
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- 3/4 hrnku tahini pasty
- 1/4 hrnku javorového sirupu
- 20 g nasekané hořké čokolády
Poleva
- 80 g hořké čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
- nasekané vlašské ořechy
Ve velké míse promícháme sypké ingredience - mandlovou mouku, skořici a sůl. V hrnku prošleháme tahini pastu s javorovým sirupem a přilijeme k sypké směsi. Zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr přidáme nasekanou čokoládu a zapracujeme.
Pomocí lžičky či rukou tvarujeme menší kuličky, které dáme tuhnout do mrazáku. Mezitím připravíme polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem.
Kuličky máčíme v čokoládě a sypeme nasekanými ořechy. Skladujeme v lednici. Spotřebujeme ideálně do dvou týdnů.
Tak ty vyzkouším mamince k svátku jako bonboniéru.
OdpovědětVymazatDěkuji za recept.
Bohunka
tak to bude krásný dárek :-)
Vymazat