Přes noc máčené vločky v mléce z červené řepy



 Název receptu není moc lákavý, ale opravdu se mi nepodařilo vymyslet takový název receptu, na který bych Vás dokázala nalákat prostřednictvím červené řepy. Tak budu aspoň doufat, že by Vás mohla zaujmout fotka. Mě osobně tyhle barevný mléka baví hrozně moc. Snadno díky nim docílíte zajímavějších palačinek, ovesných kaší...



Přes noc máčené vločky v mléce z červené řepy

(2 porce)

Mléko
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 4 hrnky vody
  • malá červená řepa uvařená, oloupaná
  • 2 lžíce javorového sirupu

Vločky
  • 10 lžic pohankových vloček
  • 2 lžíce chia semínek
  • kakaové boby dle chuti

Na dokončení
  • borůvky
  • vlašské ořechy
  • kakaové boby



Začneme přípravou mléka. Alespoň na 4 hodiny namočíme ořechy, klidně i přes noc. Poté slijeme vodu, propláchneme je a rozmixujeme se strouhaným kokosem, čerstvou vodou, červenou řepou a javorovým sirupem. Pomocí plátýnka mléko přecedíme.

Ve velké míse smícháme vločky s chia semínky, kakaovými boby a zalijeme mlékem. Necháme nabobtnat.

Na závěr budeme plnit sklenice střídavě vločkami, borůvkami, ořechy až do spotřebování surovin. Dáme uložit do lednice či rovnou konzumujeme.




4 komentářů:

  1. Srsly, vodě s rozmixovanýma ořechama říkáte mléko?

    OdpovědětVymazat
  2. Proč se to jmenuje "...máčené OVESNÉ vločky..." , když v surovinách žádné ovesné vločky nejsou, jen pohankové ???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. omlouvám se za překlep, chybu jsem již opravila a děkuji za upozornění :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)