Spousta času doma znamená i spousta pečení. Na jednu stranu je to super, že mám habaděj materiálu na sdílení, na druhou se asi v létě neunesu :-)
Ale k receptu, to se mi zas doma jednou nashromáždil trs banánů, které už měly nejlepší za sebou a nechtělo se mi péct klasický banánový chlebíček, tak jsem ho zkusila vylepšit kakaovým práškem a čokoládou...

(1 chlebíčková forma)
- 300 g pohankové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky sody
- špetka soli
- 2 lžičky skořice
- 25 g (raw) kakaového prášku
- 130 g kokosového cukru
- 3-4 zralé banány
- 80 g kokosového oleje
- 230 g horké vody
- 40 g hořké čokolády
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme, pokud nemáte silikonovou :-)
Ve velké míse smícháme pohankovou mouku s práškem do pečiva, sodou, špetkou soli, skořicí, kokosovým cukrem a kakaovým práškem.
Ve smoothie makeru či jiném mixéru rozmixujeme banány s rozehřátým kokosovým olejem a vodou. Vlijeme k sypké směsi a důkladně promícháme.
Těsto vlijeme do chlebíčkové formy, posypeme nasekanou čokoládou a dáme péct zhruba na hodinu.
Mám stejný problém s banány i s klasickým chlebíčkem a s tím,že se v létě neunesu,ale děkuju za inspiraci,ráda vyzkouším.😉
OdpovědětVymazatjsem ráda, že v tom nejsem sama :-D určitě dej vědět, jak se povedl
VymazatDíky za skvělý recept. Teprve se peče, ale už teď cítím, jaká to je dobrota a navíc bezlepková. Místo kokosového tuku jsem dala ghi, ochutnala a výborné!
OdpovědětVymazatděkuji za komentář, doufám, že chutnalo i upečené :-)
Vymazat