Update: Polévka z medvědího česneku





Může být něco jednoduššího než krémová zeleninová polévka? Snad jen namazat chleba... Je to čtvrt hoďky práce a daleko víc příjemného pocitu ze skvělého jídla. Navíc by byl hřích nevyužít sezónnosti medvědího česneku, která se pěkně krátí...

Ano, další primitivní recept, další polévka.. která mi hodně připomíná špenátovou, jen je mnohem pikantnější a skvěle splnila svůj úkol na Zelený čtvrtek. Samozřejmě nabízí spoustu alternativních možností. Můžete přidat trochu suchého bílého vína, hrst rukoly, špenátu, doplnit krutonky...




Polévka z medvědího česneku

(2 porce)



  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 1 velká brambora 
  • velký svazek medvědího česneku
  • cca 500 ml vody/zeleninového vývaru
  • sůl
  • bílý pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 100 ml sójové smetany




Na lžíci olivového oleje dozlatova restujeme cibuli, přidáme jsem na malé kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, zmírníme plamen a necháme probublávat do změknutí brambor.

Poté přidáme omytý medvědí česnek, dochutíme solí, bílým pepřem, muškátovým oříškem, octem smetanou a rozmixujeme v hladký krém pomocí tyčového mixéru.

Podávat můžeme ozdobené smetanou a lístkem česneku, s krutonky atd.






0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)