Pár granol jsem se už napekla, ale tahle patří vůbec k těm nejjednodušším. Ne že by ostatní byly nějaké extrémně složité, ale pravdou je, že za 15 minut se vám granola peče v troubě.
Není náročná na suroviny, ale přesto naprosto vynikající, za předpokladu, že milujete oříšková másla aspoň jako já :-) A to, že jsem použila zrovna burákové máslo, neznamená, že se musíte držet striktně receptu. Fungovat bude jakékoliv jiné oříškové máslo. Úplně si umím představit granolu s mandlovým máslem a mandlemi... no teď už vím, jakou připravím příště, úplně se mi sbíhají sliny :-)
Jednoduchá granola s burákovým máslem
- 3 hrnky ovesných vloček
- 1 lžička skořice
- špetka vanilkového prášku
- špetka soli
- 1 hrnek lískových oříšků
- 3/4 hrnku burákového másla
- 1/3 hrnku javorového sirupu/či jiného sladidla
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme ovesné vločky se skořicí, vanilkovým práškem, špetkou soli a lískovými oříšky
Pokud nemáte dostatečně tekuté burákové máslo jako já, rozehřejeme jej ve vodní lázni spolu s javorovým sirupem. Tuto tekutou směs přilijeme k sypké. Důkladně promícháme a rozprostřeme na plech.
Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. Občas promícháme, aby se oříšky nepřipekly.
Vyjmeme z trouby, necháme zcela vychladnout. Přesypeme do skleněné/plastové nádoby, ve které můžeme granolu skladovat do spotřebování.
Granolu si chci udělat už asi 6 let😅. Doufám, že se k ní někdy dostanu!
OdpovědětVymazatVerča ze Ztracena v Praze | Mám vyjít z karantény jako super člověk? | ÚVAHA
určitě jooo, je to rychlovka :-)
VymazatDěkuji za skvělý recept! Všem nám (i dětem) moc chutná. Vyplatilo se investovat i do burákoveho másla. Přidali jsme si tam kousíčky hořké čokolády. Jednoduché a velmi oblíbené. Díky.
OdpovědětVymazatjá děkuji za krásný komentář :-) jsem moc ráda, že chutnalo.
Vymazat