Update: Ředkvičková pomazánka s mandlemi


Mám ráda pomazánky. Symbolizují mi dětství, rybičková, vajíčková... A protože mám ráda i vzpomínky, připravila jsem si pro Vás jednu sezónní. Recept je až trapně jednoduchý, ale do jarních dnů jako dělaný.

Tuhla pomazánka byla jedním z vůbec prvních receptů tady na blogu, ale v roce 2012 jsem ještě moc neřešila množství mléčných produktů ve stravě. Proto jsem ji tentokrát upravila do veganské verze. Pokud se ovšem mléčným produktům nevyhýbáte, skvěle bude fungovat místo rostlinného žervé lučina či kozí Rondelé, které jsem tehdy použila já.




Ředkvičková pomazánka s mandlemi



  • 1 balení rostlinného žervé, já měla natural pomazánku od Lunteru
  • 1 svazek ředkviček
  • 2 jarní cibulky
  • 50g mandlových plátků
  • trocha rostlinného mléka
  • sůl, pepř
  • na dochucení lahůdkové droždí







V misce smícháme žervé s nadrobno nakrájenou cibulkou, nahrubo nastrouhanými ředkvičkami a mandlovými plátky. Vše zředíme trochou rostlinného (ideálně mandlového) mléka a osolíme, opepříme dle chuti.

Podáváme s opečeným pečivem či jako dip se zeleninou, tyčinkami atd. Dobrou chuť :-)




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)