Nejlepší je máslo jen tak na lžičku, teda lžíci. A ruku na srdce, kolikrát je mi líto jím "plýtvat" do receptu, ale ono se to občas vyplatí, protože pokrmu propůjčí nezaměnitelnou chuť. Taková satay omáčka se u nás stala už doslova stálicí, a je fuk, jestli tofu nebo třeba k jarním závitkům. kdo ochutnal, pochopí... Takže, až se Vám sejde máslo, které Vám jen tak nepojede... tipů/receptů je spousta a nejen tady na blogu...
Mrkvový krém s burákovým máslem a kokosovým mlékem

- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 6 mrkví
- 1 l vody/zeleninového vývaru
- 2 lžíce burákového másla
- 200 ml kokosového mléka
- sůl, pepř
Na lžíci kokosového oleje dozlatova restujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Na minutu přidáme na plátky nakrájený česnek, aby se rozvoněl. Mrkev ostrouháme a nakrájíme na kolečka, která přidáme k cibuli. Krátce promícháme a zalijeme je vodou/zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme mírně probublávat až do změknutí mrkve.
Na závěr přidáme burákové máslo, kokosové mléko, pár minut provaříme a odstavíme z plotny. Polévku dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme pomocí tyčového mixéru v hladký krém.
Na závěr přidáme burákové máslo, kokosové mléko, pár minut provaříme a odstavíme z plotny. Polévku dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme pomocí tyčového mixéru v hladký krém.
Krém rozdělíme do misek/talířů, doplníme lžičkou kokosového mléka,a pár arašídy.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)