Tím, že jsme pořád doma, máme prostor na větší rozmazlování se, třeba v podobě "složitější" snídaně. Protože ruku na srdce, kdo zvládá před prací vařit kaši? já rozhodně ne. Proto tuhle situaci využijme a užívejme si palačinky, lívance, francouzské tousty, kaše a jiné úžasnosti...
Ovesná citrónová kaše
(2 porce)
Kaše
- 1 lžíce kokosového oleje
- 100 g ovesných vloček
- 3 hrnky mandlového mléka
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička javorového sirupu
- 1 lžíce BIO citrónové kůry
- 1 lžíce šťávy z citrónu
- 2 lžíce mletých lněných semínek
Na dokončení
- oříškové máslo
- javorový sirup
- mandle, pekanové ořechy aj.
Na lžíci kokosového oleje krátce restujeme ovesné vločky, stačí cca 5 minut. Poté je zalijeme mandlovým mlékem, dochutíme skořicí, zázvorem, javorovým sirupem, citrónovou kůrou, šťávou a přivedeme k varu, zmírníme plamen a budeme vařit cca 10 minut.
Kaši rozdělíme do misek, doplníme oříškovým máslem, javorovým sirupem, oříšky či co máte rádi a podáváme :-)
Jéé, mě nikdy nenapadlo udělat citrónovou ovesnou kaši. Dělam si dokola jen se skořicí nebo jablkem a občas už je to hrozná nuda. Děkuji ti za tip :).
OdpovědětVymazatVerča ze Ztracena v Praze | Mám vyjít z karantény jako super člověk? | ÚVAHA
jo taky točím furt dokola to samé, bezmyšlenkovitě... díky blogu se aspoň dokopu vymýšlet občas něco nového :-) tak jsem ráda, že zaujalo.
Vymazat