Jahodový raw dort



Raw dortíků jsem už pár vyzkoušela, ale můžu vám říct, že žádný nebyl tak krémový jako tento. Podezírám z toho kakaové máslo. Ať už je to tím nebo prostě správným poměrem ingrediencí, vím, že jsem ho nedělala naposledy a těším se, až začnu zkoušet jiné varianty. Není totiž nic lepšího než super základní recept, se kterým si můžete dále hrát a odpíchnout se od něj...




Jahodový raw dort

(20 cm forma)

Korpus
  • 100 g mandlí
  • 100 g datlí
  • špetka soli
  • cca 4 lžíce vody


Náplň
  • 150 g kešu oříšků
  • 20 g kakaového másla
  • 80  g kokosového oleje
  • 50 g javorového sirupu
  • tučná část z kokosového mléka (400 ml plechovka)
  • špetka soli
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • špetka vanilkového prášku
  • 4 velké jahody



Kešu ořechy namočíme alespoň na 4 hodiny, klidně i přes noc. Plechovku kokosového mléka vložíme do lednice, aby se tučná část oddělila. Datle předem namočíme, aby se dobře mixovaly. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem.

Mandle pomeleme na moučku. Datle přecedíme a rozmixujeme je se špetkou soli a vodou. Na závěr přisypeme mandle a ještě krátce promixujeme. Poté pomocí rukou hmotu natlačíme do formy, pokud možno rovnoměrně. Na obrázku můžete vidět, jak to vypadá, když se Vám to moc nepodaří :-) Formu s korpusem můžeme dát do lednice, ale není to nezbytně nutné.

Kešu ořechy propláchneme a rozmixujeme je s rozehřátým kakaovým máslem, kokosovým olejem, javorovým sirupem, tučnou vrstvou kokosového mléka, špetkou soli, citrónovou šťávou, vanilkovým práškem a jahodami. Směs přelijeme na korpus a dáme tuhnout do mrazáku, opět alespoň na 4 hodiny. 

Před podáváním stačí dort chvíli dopředu vytáhnout z mrazáku. Zdobíme dle libosti, já využila pivoňky, eukalyptus, mandle a jahody. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)