Fregola s lilkem a kořeněnou cizrnou



Přijde mi, že poslední dobou kupuji a vařím dokola furt to samé. A je to hrozná škoda, protože je tolik zajímavých surovin, které si zaslouží naši pozornost. Takhle jsem třeba díky eshopu edelikatesy vyzkoušela fregolu. Jde o vícebarevné, kuličkovité těstoviny z tvrdé pšenice, semoliny. Těstoviny mi teda připomínají spíše kuskus a i obdobně jsem je použila, prostě taková směs, kterou můžete vzít do práce nebo připravit, když nemáte moc času. Věřím, že fregola bude bavit i děti a užijí si s ní spoustu legrace :-)



Fregola s lilkem a kořeněnou cizrnou 

(2 porce)

Kořeněná cizrna
  • 1 plechovka cizrny
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky koriandru
  • 1/4 lžičky římského kmínu
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového oleje

Lilek
  • 1 velký lilek
  • 1 cibule
  • 1 lžička koriandru
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
Na dokončení

  • cca 100 g fregoly
  • cca 50 g baby špenátu
  • citrónová šťáva
  • čerstvý koriandr/petrželka


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.

Cizrnu propláchneme. Okořeníme ji kurkumou, uzenou paprikou, koriandrem, římským kmínem, solí, pepřem, pokapeme olivovým olejem a důkladně promícháme, aby se koření dostalo na každou kuličku. Rozložíme ji na plech.

Lilek omyjeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dochutíme koriandrem, solí, pepřem, pokapeme olivovým olejem. Také důkladně promícháme a rozložíme na plech k cizrně. 

Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. Mezitím si připravíme fregolu dle návodu na obalu. 

Po upečení zeleniny a cizrny smícháme s fregolou a špenátem. Dochutíme citrónovou šťávou, koriandrem a můžeme podávat. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)