Přijde mi, že poslední dobou kupuji a vařím dokola furt to samé. A je to hrozná škoda, protože je tolik zajímavých surovin, které si zaslouží naši pozornost. Takhle jsem třeba díky eshopu edelikatesy vyzkoušela fregolu. Jde o vícebarevné, kuličkovité těstoviny z tvrdé pšenice, semoliny. Těstoviny mi teda připomínají spíše kuskus a i obdobně jsem je použila, prostě taková směs, kterou můžete vzít do práce nebo připravit, když nemáte moc času. Věřím, že fregola bude bavit i děti a užijí si s ní spoustu legrace :-)
Fregola s lilkem a kořeněnou cizrnou
(2 porce)
Kořeněná cizrna
- 1 plechovka cizrny
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1/2 lžičky koriandru
- 1/4 lžičky římského kmínu
- sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Lilek
- 1 velký lilek
- 1 cibule
- 1 lžička koriandru
- sůl, pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- cca 100 g fregoly
- cca 50 g baby špenátu
- citrónová šťáva
- čerstvý koriandr/petrželka
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Cizrnu propláchneme. Okořeníme ji kurkumou, uzenou paprikou, koriandrem, římským kmínem, solí, pepřem, pokapeme olivovým olejem a důkladně promícháme, aby se koření dostalo na každou kuličku. Rozložíme ji na plech.
Lilek omyjeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dochutíme koriandrem, solí, pepřem, pokapeme olivovým olejem. Také důkladně promícháme a rozložíme na plech k cizrně.
Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. Mezitím si připravíme fregolu dle návodu na obalu.
Po upečení zeleniny a cizrny smícháme s fregolou a špenátem. Dochutíme citrónovou šťávou, koriandrem a můžeme podávat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)