Lilkové kari s cizrnou a burákovým máslem



Mám takový problém, že slané pokrmy mi nepřijdou až tak fotogenické nebo to prostě neumím a nenabíhají mi nápady, jak pokrm hezky naservírovat, abych byla s fotkou spokojená. I proto tu potkáte mnohem méně tipů na obědy než na něco dobrého sladkého... přesto musím denně vymýšlet, co budeme obědvat, kdežto moučníky peču jednou, dvakrát týdně... možná taková výzva pro mě. 

Proto jsem dnes na sebe pyšná, že mám pro vás recept na lilkové kari s cizrnou a burákovým máslem... ano zase burákové máslo, ale je prostě skvělý i do slaných pokrmů, protože jim dodá krémovitost a krásně je zjemní.



Lilkové kari s cizrnou a burákovým máslem

(2 - 3 porce)

  • 2 lžíce rýžového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 lilek
  • 2 velká rajčata
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 plechovka cizrny
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce burákového másla
  • 50 g baby špenátu




Na rýžovém oleji smažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na minutu nadrobno nakrájený česnek, zázvor. Krátce promícháme a vsypeme nakrájený lilek, rajčata. Ochutíme římským kmínem, uzenou paprikou, kurkumou a opět budeme míchat. Poté přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, zmírníme plamen a občas promícháme, dokud zelenina nezměkne. Bude to trvat cca 10 minut.

Poté vsypeme přecezenou a propláchnutou cizrnu, zalijeme kokosovým mlékem, necháme rozpustit burákové máslo a na závěr necháme zavadnout špenát. 

Podávala jsem s jasmínovou rýží, posypané buráky.




2 komentářů:

  1. Tahle kombinace nikdy neomrzí, vypadá to skvěle! Měj se hezky, Štěpánka
    www.corculum.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, takové směsi děláme pořád, je to jistota :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)