Krambl připravujeme doma už nějaký ten rok, bude to pomalu deset let, kdy jsem se začala rozkoukávat v kuchyni a propadla jejímu kouzlu. Kramblu navíc propadla celá rodina, takže jej občas připravujeme i místo dortu na oslavu. Možná to někomu nebude připadat příliš slavnostní, ale kombinaci horkého ovoce a křupavé drobenky se nic nevyrovná...
Rebarborovo-malinový krambl
(2 porce)
Ovoce
- 4 stonky rebarbory
- 125 g malin
- šťáva z 1/2 limetky
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Drobenka:
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1/2 hrnku ovesné mouky
- 1/4 hrnku kokosového cukru
- špetka soli
- 1/4 hrnku tuhého kokosového oleje
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Rebarboru s malinami omyjeme, nakrájíme. Pokapeme limetkovou šťávou, javorovým sirupem, zaprášíme kukuřičným škrobem a důkladně promícháme. Odložíme stranou
Na drobenku promícháme mouku s vločkami a cukrem, přidáme tuhý kokosový olej (před použitím můžete dát na chvíli do lednice) a mneme prsty, až vznikne drobenka.
Ovoce přendáme do zapékací nádoby, posypeme drobenkou a dáme péct do trouby na půl hodiny a pak jen nasáváme tu úžasnou vůni.
Rebarboru s malinami omyjeme, nakrájíme. Pokapeme limetkovou šťávou, javorovým sirupem, zaprášíme kukuřičným škrobem a důkladně promícháme. Odložíme stranou
Na drobenku promícháme mouku s vločkami a cukrem, přidáme tuhý kokosový olej (před použitím můžete dát na chvíli do lednice) a mneme prsty, až vznikne drobenka.
Ovoce přendáme do zapékací nádoby, posypeme drobenkou a dáme péct do trouby na půl hodiny a pak jen nasáváme tu úžasnou vůni.
Můžete podávat s jogurtem či vanilkovou zmrzlinou nebo jen tak, třeba na snídani :-)
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)