Rebarborovo-malinový krambl



Krambl připravujeme doma už nějaký ten rok, bude to pomalu deset let, kdy jsem se začala rozkoukávat v kuchyni a propadla jejímu kouzlu. Kramblu navíc propadla celá rodina, takže jej občas připravujeme i místo dortu na oslavu. Možná to někomu nebude připadat příliš slavnostní, ale kombinaci horkého ovoce a křupavé drobenky se nic nevyrovná...




Rebarborovo-malinový krambl

(2 porce)

Ovoce
  • 4 stonky rebarbory
  • 125 g malin
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Drobenka:
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku ovesné mouky
  • 1/4 hrnku kokosového cukru
  • špetka soli
  • 1/4 hrnku tuhého kokosového oleje



Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

Rebarboru s malinami omyjeme, nakrájíme. Pokapeme limetkovou šťávou, javorovým sirupem, zaprášíme kukuřičným škrobem a důkladně promícháme. Odložíme stranou

Na drobenku promícháme mouku s vločkami a cukrem, přidáme tuhý kokosový olej (před použitím můžete dát na chvíli do lednice) a mneme prsty, až vznikne drobenka.

Ovoce přendáme do zapékací nádoby, posypeme drobenkou a dáme péct do trouby na půl hodiny a pak jen nasáváme tu úžasnou vůni.


Můžete podávat s jogurtem či vanilkovou zmrzlinou nebo jen tak, třeba na snídani :-)




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)