Každý rok mi přijde, že je ta sezóna jahod nějak krátká. Nikdy nestihnu vše, co bych stihnout chtěla. Protože nevím, jak to máte vy, ale pro mě jsou jahody jednou z nej surovin. Nejen že úžasně chutnají, ale prostě jsou strašně fotogenické :-)
Letos jsem teda stihla raw jahodový dort, tofu knedlíky a smoothie. Ještě bych ráda zkusila nějakou klasickou buchtu, bublaninu, tak snad se zadaří :-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMYkvUyQnPJAC8nhFZJkyRbJqPFXSITp7rqPG0NXZl5mJw4Z_tn5oYTuhx_B38spWBPrA5gl3SJLWDsT5eYxZcbCPD4HGqbJSKxyU-a7ZF-6dK5uLQFPILdED78_XWmk5CXbXDy4pWiEM/s320/4661.jpg)
(2 porce)
- 2 mražené banány
- 150 g čerstvých jahod
- 1 lžíce tahini pasty
- 2 lžíce ovesných vloček
- 500 ml ovesného mléka
- šťáva z 1/2 limety
Přes noc dáme zmrazit nakrájené banány. Pokud to nestihnete či zapomenete, přihoďte do smoothie pár kostek ledu, aby bylo více osvěžující.
Banány, nakrájené a omyté jahody, tahini pastu, ovesné vločky, mléko, limetovou šťávu vložíme do nádoby a rozmixujeme ve smoothie makeru, vitamixu či jiném vhodném přístroji na výrobu smoothie. Postačí vám i tyčový mixér.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)