Pomerančové tofu s jasmínovou rýží


Tofu jím docela často, i když to není úplně top surovina... Na druhou stranu jedna z nejjednodušších variant pro lidi, co nechtějí konzumovat (tolik) maso, jak do sebe dostat bílkoviny. No a co vám budu povídat... ono se to brzy přejí, proto nezbývá než vymýšlet a vymýšlet... Tohle není vlastně žádný nový objev, jde o inspiraci na populární pomerančové kuře... ale chutnalo moc a je to zas něco jiného, tak proč se o to s vámi nepodělit :-)


Pomerančové tofu s jasmínovou rýží

(2 porce)

Pomerančové tofu
  • 1 balení tofu
  • kukuřičný škrob
  • 1 lžíce rýžového oleje
  • šťáva z 1 pomeranče
  • kůra z 1/2 pomeranče
  • 2 stroužky česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce javorového sirupu


Na dokončení
  • jasmínová rýže
  • jarní cibulka
  • černý a bílý sezam


Tofu vyjmeme z obalu, osušíme, obalíme ve škrobu a krátce osmahneme. Odložíme stranou. Rýži uvaříme dle návodu.

Na marinádu vymačkáme pomeranč a šťávu prošleháme s pomerančovou kůrou, prolisovaným česnekem, najemno nastrouhaným zázvorem, sójovou omáčkou, rýžovým octem a javorovým sirupem. 

Omáčku prohřejeme na pánvi zhruba 10 minut, přidáme k ní opatrně tofu a budeme ještě pět minut prohřívat. Odstavíme z plotny a můžeme podávat s jasmínovou rýží či nudlemi. posypané jarní cibulkou a sezamovými semínky. 





0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)