Tofu jím docela často, i když to není úplně top surovina... Na druhou stranu jedna z nejjednodušších variant pro lidi, co nechtějí konzumovat (tolik) maso, jak do sebe dostat bílkoviny. No a co vám budu povídat... ono se to brzy přejí, proto nezbývá než vymýšlet a vymýšlet... Tohle není vlastně žádný nový objev, jde o inspiraci na populární pomerančové kuře... ale chutnalo moc a je to zas něco jiného, tak proč se o to s vámi nepodělit :-)
Pomerančové tofu s jasmínovou rýží
(2 porce)
Pomerančové tofu
- 1 balení tofu
- kukuřičný škrob
- 1 lžíce rýžového oleje
- šťáva z 1 pomeranče
- kůra z 1/2 pomeranče
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce javorového sirupu
Na dokončení
- jasmínová rýže
- jarní cibulka
- černý a bílý sezam
Tofu vyjmeme z obalu, osušíme, obalíme ve škrobu a krátce osmahneme. Odložíme stranou. Rýži uvaříme dle návodu.
Na marinádu vymačkáme pomeranč a šťávu prošleháme s pomerančovou kůrou, prolisovaným česnekem, najemno nastrouhaným zázvorem, sójovou omáčkou, rýžovým octem a javorovým sirupem.
Omáčku prohřejeme na pánvi zhruba 10 minut, přidáme k ní opatrně tofu a budeme ještě pět minut prohřívat. Odstavíme z plotny a můžeme podávat s jasmínovou rýží či nudlemi. posypané jarní cibulkou a sezamovými semínky.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)