Krásný večer, dnes mám pro vás recept na tyhle hříšné muffiny plné čokolády a kávy. Jsou takové hutnější, na nadcházející podzim ideální, a ani ne tak sladké právě díky kávě. Já použila Zambii od pražárny La Mexicana. Recept vznikl ve spolupráci s e-shopem edelikatesy.cz
Pokud nemáte formu na donuty, použijte klidně muffinovou, jen bude délka pečení o pár minut delší. Aby nebyly donuty tak nudné, doplnila jsem je čokoládovou polevou, zrnky kávy a jedlými květy, ale zdobení nechám čistě na vaší fantazii a možnostech :-)
Čokoládovo-kávové donuty
(8 ks)
Donuty
- 1 a 1/2 hrnku špaldové mouky
- 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
- 1/2 hrnku kokosového cukru
- 1/3 hrnku raw kakaového prášku
- špetka vanilkového prášku
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 hrnek rýžového mléka
- 1/4 kokosového oleje
- 1 espresso
Čokoládová poleva
- 100 g hořké čokolády
- 1 lžička kokosového oleje
- kávová zrna
- jedlé květy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s kokosovým cukre, kakaovým práškem, vanilkovým práškem, práškem do pečiva a jedlou sodou.
V menší misce prošleháme rýžové mléko s rozehřátým kokosovým olejem a espressem. Tekutou směs přelijeme k sypké. Zpracujeme v těsto a přelijeme do donutové formy.
Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 15 minut.
Necháme vychladnout a mezitím připravíme polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s kokosovým olejem. Donuty v ní budeme máčet, ozdobíme kávovými zrnky, jedlými květy a necháme ztuhnout.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)