Čokoládovo-kávové donuty



Krásný večer, dnes mám pro vás recept na tyhle hříšné muffiny plné čokolády a kávy. Jsou takové hutnější, na nadcházející podzim ideální, a ani ne tak sladké právě díky kávě. Já použila Zambii od pražárny La Mexicana. Recept vznikl ve spolupráci s e-shopem edelikatesy.cz  

Pokud nemáte formu na donuty, použijte klidně muffinovou, jen bude délka pečení o pár minut delší. Aby nebyly donuty tak nudné, doplnila jsem je čokoládovou polevou, zrnky kávy a jedlými květy, ale zdobení nechám čistě na vaší fantazii a možnostech :-)



Čokoládovo-kávové donuty

(8 ks)

Donuty
  • 1 a 1/2 hrnku špaldové mouky
  • 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 hrnku kokosového cukru
  • 1/3 hrnku raw kakaového prášku
  • špetka vanilkového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 hrnek rýžového mléka
  • 1/4 kokosového oleje
  • 1 espresso


Čokoládová poleva
  • 100 g hořké čokolády
  • 1 lžička kokosového oleje
  • kávová zrna
  • jedlé květy


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. 

Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s kokosovým cukre, kakaovým práškem, vanilkovým práškem, práškem do pečiva a jedlou sodou.

V menší misce prošleháme rýžové mléko s rozehřátým kokosovým olejem a espressem. Tekutou směs přelijeme k sypké. Zpracujeme v těsto a přelijeme do donutové formy.

Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 15 minut. 

Necháme vychladnout a mezitím připravíme polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s kokosovým olejem. Donuty v ní budeme máčet, ozdobíme kávovými zrnky, jedlými květy a necháme ztuhnout.


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)