Letní gnocchi s kukuřicí a cuketou



Asi to máme tak všichni, že se v létě doma snažíme trávit co nejmíň času, zapínat troubu co nejméně... prostě si tu práci co nejvíce zjednodušit. Proto i dnes píšu tento recept. Není super zdravý, protože jsem použila kupované gnocchi, ale chci vám tímto ukázat, jak jde velmi rychle připravit doma pokrm, když fakt nestíháme nebo chceme být raději venku jak doma... A až se ochladí, můžeme klidně udělat gnocchi domácí.


Letní gnocchi s kukuřicí a cuketou

(2 porce)


  • 500 g gnocchi
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kapie
  • 1 cuketa
  • 1 klas kukuřice
  • 200 ml rostlinné smetany
  • sůl, pepř
  • limetka
  • lahůdkové droždí/parmazán
  • čerstvé bylinky (bazalka, oregano)


Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, zpěníme cibuli, přidáme jen na minutu česnek, aby nezhořkl. Poté vsypeme na pánev nakrájenou kapii, cuketu, kukuřici. Zeleninu restujeme jen krátce, aby byla na skus. 

Zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem, šťávou a kůrou z limetky a ještě krátce povaříme. 

Na závěr vmícháme lahůdkové droždí či parmazán, gnocchi, posypeme bylinkami a můžeme podávat. 


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)