Mandlové cookies s čokoládou



Cookies z ořechového másla jsou záruka úspěchu. Nejčastěji je připravuji z burákového másla, které nesmí doma nikdy chybět. Znáte mě :-) Tentokrát jsem zkusila z mandlového a byly ještě jemnější než obvykle a v kombinaci s hořkou čokoládou neměly chybu...



Mandlové cookies s čokoládou

(cca 15 ks)


  • 2 lžičky chia semínek + 6 lžiček vody
  • 250 g mandlového másla
  • 60 g mandlového mléka
  • 80 g kokosového cukru
  • 1 lžička sody
  • špetka vanilkového prášku
  • špetka soli
  • 60 g hořké čokolády






Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou.

Pokud není máslo tekuté, ve vodní lázni jej rozehřejeme a prošleháme s mlékem a cukrem. Přidáme směs chia semínek s vodou. Přisypeme sodu, vanilkový prášek a špetku soli. Důkladně promícháme a na závěr zapracujeme nasekanou čokoládu.

Na plech budeme klást pomocí lžičky hromádky. Díky máslu se sušenky během pečení rozjedou, proto není třeba je nijak dotvarovávat. Dáme péct zhruba na 12 minut do předehřáté trouby. Po upečení necháme zcela vychladnout, a až poté sejmeme z plechu, jinak by se mohly polámat. 


2 komentářů:

  1. Vypadají luxusně. Děkuji za recept, Lucinko.
    Bohunka

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)