Tento recept už pro vás nějakou dobu "suším". A myslím, že právě teď, když se pomalu blíží podzim, na něj nastal ten správný čas. Nemá cenu to nějak okecávat, mrkev prostě k podzimu patří. A chlebíčky poslední rok točím víc než často, jak můžete vidět i na blogu. Tenhle je navíc extra jednoduchý a zašpiníte minimum nádobí tím, že veškeré tekuté ingredience společně rozmixujete a přelijete k sypkým...
Mrkvový chlebíček
(Chlebíčková forma)
- 100 g datlí + voda
- 60 ml olivového oleje
- 250 ml rostlinného mléka
- 1 zralý banán
- 200 g nastrouhané mrkve
- 200 g hladké špaldové mouky
- 80 g celozrnné špaldové mouky
- 1 lžíce skořice
- 1/2 lžíce zázvoru
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- hrst mandlí
- hrst rozinek
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem, pokud nemáme silikonovou.
Datle předem namočíme do vody, aby změkly a dobře se nám mixovaly. Vodu slijeme a rozmixujeme je spolu s olivovým olejem, mlékem, banánem a mrkví na kaši. Nemusí být úplně hladká.
Ve velké míse smícháme hladkou a celozrnnou špaldovou mouku, skořici, zázvor, prášek do pečiva, sodu, špetku soli, vanilkový prášek. K sypké směsi přilijeme tekutou a zpracujeme v těsto. Na závěr můžeme vmíchat oříšky, sušené ovoce. Já sáhla po mandlích a rozinkách.
Těsto přelijeme do chlebíčkové formy a budeme péct zhruba hodinu. Necháme 10 minut vychladnout, vyjmeme z formy a necháme ještě zcela zchladnout na mřížce. Až poté krájíme.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)