Pohankové vegan lívance



Dobrý recept na lívance je základ, aspoň podle mě :-) Proto nepřicházím ani se super zajímavou kombinací ovoce, džemu či jiné náplně. Tohle je zkrátka univerzální recept, který si můžete dále šperkovat. Lívance určitě nechutnají jako klasické z bílé mouky, ale jsou za to bezlepkové a veganské... a to se vyplatí :-) Výhodou mi přijde i, že neušpiníte téměř žádné nádobí. Vše se rozmixuje v jedné nádobě a z té lijete těsto na pánev. Já k mixování využila smoothie maker, ale sáhněte po tom, co máte doma k dispozici.



Pohankové vegan lívance


(2 porce)



  • 1 lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
  • 1/2 hrnku pohankových vloček
  • 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • olej na smažení lívanců






Chia semínka promícháme s vodou, odložíme stranou a necháme nabobtnat. 


Pohankové vločky rozmixujeme na mouku, přidáme k nim pohankovou mouku, prášek do pečiva, špetku soli.


K sypké směsi přilijeme chia semínka, mléko, javorovým sirupem, kokosový olej a opět mixujeme v hladké, řídké těsto.


Na trošce oleje smažíme malé lívanečky a podáváme, jak máte rádi. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)