Smažená rýže s hříbky a fazolkami




Krásný večer, už jste byli letos na hřibech? Mně se zatím letos podařilo jen jednou. O to víc jsem si ale pak užila ten pokrm s nimi. Protože jich nebylo moc, nechtělo se mi je mrazit ani sušit, tak jsem je zapracovala do takové smažené rýže. Je to takové nenápadné ale moc dobré jídlo. Zároveň může skvěle posloužit pro využití zbytků rýže, která už není nic moc nebo už prostě nemáte rádi ohřívanou rýži jako já :-) Použila jsem tentokrát jasmínovou ale recept bude fungovat s jakoukoliv




Smažená rýže s hříbky a fazolkami



(2 porce)



  • 120 - 150 g rýže v suchém stavu
  • 2 lžíce rýžového oleje
  • svazek jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • cca 300 g směsi hříbků
  • 200 g zelených fazolek
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • pořádná hrst arašídů
  • oblíbené bylinky







Předem si uvaříme rýži. Na rozehřátém rýžovém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou bílou část jarní cibulky. Přidáme na plátky nakrájený česnek, osolíme a krátce promícháme.


Vsypeme očištěné a nakrájené hříbky, fazolky a budeme restovat zhruba 5 minut. Přidáme rýži, dochutíme sójovou omáčkou a za neustálého míchání smažíme rýži. Dochutíme bylinkami, případně solí, ale já už nesolila, sójová omáčka je slaná dost. 


Rozdělíme na talíře, ozdobíme arašídy, bylinkami a můžeme podávat. 


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)