Chai lanýže
(cca 15 ks)
Lanýže
- 3 medjool datle
- 1/3 tučného kokosového mléka
- 1 porce čaje earl grey
- 1 hvězdička badyánu
- 1 lžička kardamomu
- 1 lžička hřebíčku
- špetka zázvoru
- 1 lžička kokosového oleje
- 100 g hořké čokolády
- kakaový prášek
Datle předem namočíme v horké vodě, aby změkly.
V rendlíku začneme ohřívat kokosové mléko s čajem, badyánem, kardamomem, hřebíčkem, zázvorem a kokosovým olejem a datlemi. Směs budeme ohřívat zhruba 10 - 15 minut. Poté ji pomocí cedníku či pleny přecedíme a vrátíme zpět do rendlíku.
Jakmile začne mléko bublat, přichází ten správný čas na čokoládu. K navoněnému kokosovému mléku přihodíme nasekanou čokoládu a pomocí metličky zapracujeme. Čokoláda by se vám měla krásně rozpustit. Odstavíme z plotny, přelijeme do jakékoliv nádoby. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, a až poté dáme chladit do lednice. Doporučuji minimálně tři hodiny, klidně i více.
A pak už budeme v dlaních válet kuličky a obalovat v kakaovém prášku. Osvědčily se mi gumové rukavice, pokud nechcete být celí upatlaní.
Skladujeme v lednici.
Poslintala jsem si klávesnici. To vypadá luxusně,Lucinko. Určitě je udělám i jako bombosku k narozeninám.
OdpovědětVymazatDěkuji.
Voňavý předvánoční čas.
Bohunka
Zdravím Bohunko, děkuji za komentář, ať chutná :-)
Vymazat