Tyhle čokoládové knoflíky se moc povedly :-) Líbí se mi, že je snadno připravíte v bezlepkové variantě, takže si přijdou na své i ti, co se musí lepku vyhýbat. Zároveň nejsou ani moc přeslazené a úžasně čokoládové... a kombinace čokolády a arašídového másla? No představte si to...
Čokoládové knoflíky s arašídy
(cca 30 ks)
Těsto
- 3/4 bezlepkových ovesných vloček/mouky
- 1 hrnek mandlové mouky
- 1/2 hrnku kokosového cukru
- 4 lžíce kakaového prášku
- špetka vanilkového prášku
- špetka soli
- 6 lžic burákového másla (smooth, bez kousků)
- 1/3 hrnku kokosového oleje
Na dokončení
- hořká čokoláda (cca 50 g)
- arašídy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Pokud nemáme ovesnou mouku, rozmixujeme vločky na moučku pomocí mixéru či blenderu. Tu smícháme s mandlovou moukou, cukrem, kakaovým práškem, vanilkovým práškem a špetkou soli.
Ve vodní lázni rozehřejeme burákové máslo s kokosovým olejem a přilijeme k sypké směsi.
Zpracujeme v kompaktní hmotu. Těsto zabalíme do potravinové fólie nebo čehokoliv, abychom zajistili, že těsto neosychá a dáme ho odpočívat do lednice zhruba na půl hodiny.
Poté budeme pomocí rukou tvarovat kuličky, a pak do kuličky uděláme otisk prstu, aby vznikla dírka, do které budeme lít čokoládu po upečení. Sušenky budeme péct v předehřáté troubě zhruba 8 minut.
Vytáhneme z trouby, necháme zcela vychladnout. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Opatrně pomocí lžičky budeme plnit knoflíky a ozdobíme pár arašídy.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)