Čokoládové knoflíky s arašídy

 

Tyhle čokoládové knoflíky se moc povedly :-) Líbí se mi, že je snadno připravíte v bezlepkové variantě, takže si přijdou na své i ti, co se musí lepku vyhýbat. Zároveň nejsou ani moc přeslazené a úžasně čokoládové... a kombinace čokolády a arašídového másla? No představte si to...




Čokoládové knoflíky s arašídy


(cca 30 ks)


Těsto

  • 3/4 bezlepkových ovesných vloček/mouky
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 1/2 hrnku kokosového cukru
  • 4 lžíce kakaového prášku
  • špetka vanilkového prášku
  • špetka soli
  • 6 lžic burákového másla (smooth, bez kousků)
  • 1/3 hrnku kokosového oleje


Na dokončení

  • hořká čokoláda (cca 50 g)
  • arašídy



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.


Pokud nemáme ovesnou mouku, rozmixujeme vločky na moučku pomocí mixéru či blenderu. Tu smícháme s mandlovou moukou, cukrem, kakaovým práškem, vanilkovým práškem a špetkou soli. 


Ve vodní lázni rozehřejeme burákové máslo s kokosovým olejem a přilijeme k sypké směsi.


Zpracujeme v kompaktní hmotu. Těsto zabalíme do potravinové fólie nebo čehokoliv, abychom zajistili, že těsto neosychá a dáme ho odpočívat do lednice zhruba na půl hodiny.


Poté budeme pomocí rukou tvarovat kuličky, a pak do kuličky uděláme otisk prstu, aby vznikla dírka, do které budeme lít čokoládu po upečení. Sušenky budeme péct v předehřáté troubě zhruba 8 minut.


Vytáhneme z trouby, necháme zcela vychladnout. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Opatrně pomocí lžičky budeme plnit knoflíky a ozdobíme pár arašídy.





0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)