Makové linecké slepované povidly (vegan)

 

Mák a povidla k sobě jdou. A protože linecké patří k jednomu z nejoblíbenějších cukroví vůbec, byla by škoda jej nezkusit ozvláštnit právě těmito surovinami. Věřím, že se najdou tací, co nad tím ohrnou ret, protože klasika je prostě klasika. Ale my doma máme rádi i klasiku i něco neobvyklého a každý rok se snažíme něčím ozvláštnit a přijít s novým druhem cukroví. Že by to bylo tohle? :-)





Makové linecké slepované povidly (vegan)


(cca 30 slepených kusů)


Těsto

  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 50 g mletého kokosového cukru
  • 30 g mletého máku
  • 1 lžíce celého máku
  • 1 lžička bio citrónové kůry 
  • špetka soli
  • 100 g Bio Alsanu


Na dokončení

  • povidla
  • mletý kokosový cukr



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 


Ve velké míse smícháme mouku s cukrem, mletým i celým mákem, citrónovou kůrou a špetkou soli. 


Přidáme tuk a pomocí rukou vypracujeme těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neoschlo a dáme jej chladit do lednice alespoň na hodinu.


Poté rozválíme  těsto a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Po vychladnutí slepujeme domácími povidly. 



2 komentářů:

  1. Když rozpálím troubu až než ho budu péct tak by to mělo stačit ne? My máme doma jinak děsný vedro ;o)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. ano, záleží na troubě, nám peče hned, jiným trvá, než se rozpálí :-)

      Smazat

Děkuji za komentář :-)