Až budete mít plné zuby všeho toho cukroví, vánoček, štol, panettone a jiných sladkostí, zatoužíte po něčem trošku zdravějším, zároveň výživném, zkuste tuhle perníčkovou pohankovou kaši. Krásně voní Vánocemi, takže vás udrží na sváteční vlně a bez výčitek. Vůbec totiž nebudete hřešit. Je bezlepková, doslazená především rostlinným mlékem a jablečnou čerstvou šťávou, ale pokud by vám přišla málo sladká, samozřejmě můžete doplnit troškou javorového, čekankového či jiného sirupu.
A tímto receptem bych se s vámi chtěla letos rozloučit a popřát vám krásné Vánoce. Přeji vám, abyste je mohli strávit s nejbližšími. A pokud to náhodou nevyjde, nezoufejte, věřím, že ten příští rok bude lepší a pořádně si jej užijeme se vším všudy :-)
Perníčková pohanková kaše
(2 porce)
Kaše
- 1 lžička kokosového oleje
- cca 100 g pohankových vloček
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 1 hrnek jablečného moštu/freshe
- 1 lžička perníkového koření
- špetka vanilkového prášku
- javorový sirup dle chhuti
Na dokončení
- perníčky
- granátové jablko
- mochyně
- borůvky
- pekanové ořechy
Přesně podle naší chuti. Děkuji za recepty, přeji zdravé Vánoce a doufám v další nápady.
OdpovědětVymazatJana
já děkuji za komentář :-)
VymazatMu, to je luxusní záležitost. Pohanku miluju a často připravuji, ráda vyzkouším tvůj postup, Lucinko. Krásný zasněžený víkend.
OdpovědětVymazatBohunka
snad bude chutnat :-)
Vymazat