Perníčky jsou klasika, kterou každý rok peče snad každý, alespoň tak mi to přijde :-) Já si ale tyto sušenky neodvažuji nazývat perníčky, protože jsou trošku jiné než klasické perníčky a byla bych nerada, kdyby nenaplnily vaše očekávání. Ony jsou výborné, voňavé po kokosu, perníkovém koření, ale jsou prostě trošku jiné jak ty, co pečeme s mamkou :-) Takže pokud jsem vás neodradila úvodem, věřím, že vám budou chutnat. Můžete si je i ozdobit dle libosti, ale já je tentokrát nechala obyčejné.
Perníkové sušenky
(cca 30 ks)
- 2 hrnky hladké špaldové mouky
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 2 lžíce perníkového koření
- 1/2 hrnku kokosového oleje
- 1/3 hrnku melasy
- 1/3 hrnku javorového sirupu
- 1/4 hrnku kokosového/třtinového cukru
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plechy vyložíme pečícím papírem. Měly by vám stačit dva.
Ve velké míse smícháme hladkou a celozrnnou špaldovou mouku s perníkovým kořením.
V menší misce prošleháme rozehřátý kokosový olej, melasu, javorový sirup a třtinový cukr. Přilijeme k sypké směsi a zpracujeme v těsto.
Zabalíme do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby těsto neosychalo a dáme ho chladit do lednice alespoň na hodinu.
Před jeho zpracováním ho předem vytáhneme, aby povolilo. Pak už jen rozválíme a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)