Protože mi loni Ježíšek nadělil embosovaný váleček, věděla jsem, že chci vymyslet nějaký recept právě s ním. Máte to taky tak? Kolikrát se ke mně dostane nějaký hezký talířek, dekorace, surovina a hned si řeknu, že k tomu musím vymyslet nějaký příspěvek na blog... prostě deformace.
Tady jsem zužitkovala zbytek Alsanu z vanilkových rohlíčků. Nejsem si tedy jistá, jestli by v sušenkách fungoval kokosový olej. Mám zkušenost, že pak bývají takové drobivější, ale pokud by někdo zkoušel, budu ráda za zpětnou vazbu. Jinak to byla celkem rychlovka z pár surovin.
Javorové vanilkové sušenky v čokoládě
(cca 30 ks)
Sušenky
- 120 g Bio Alsanu
- 70 g javorového sirupu
- špetka vanilkového prášku
- 150 g hladké špaldové/pohankové mouky
- špetka soli
Na dokončení
- hořká čokoláda
- nasekané lískové ořechy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
V míse utřeme tuk s javorovým sirupem. Přidáme vanilkový prášek, mouku, špetku soli a zpracujeme v kompaktní hmotu.
Zabalíme do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby těsto neoschlo a dáme chladit do lednice.
Poté rozválíme, můžeme použít embosovaný váleček, a poté vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 až 15 minut.
Necháme zcela vychladnout a můžeme ještě máčet v čokoládě a posypat oříšky.
Zrovna je snídám, jsou výborný! Asi je budu dělat i mimo Vánoce...😆
OdpovědětVymazatsuper, to jsem ráda :-) jasně, kdykoliv :-D
Vymazat