Šlehačkové cukroví (vegan)

 

Tohle cukroví je slušná rychlovka. Pár surovin, žádné chladnutí v lednici, takže zvládnete i na poslední chvíli. Myslím, že spousta z vás cukroví bude znát. Já si jej alespoň pamatuji z dětství. Patřilo mezi mé oblíbené, ale pak jsme jej přestali z nějakého důvodu dělat. Pídila jsem se po původním receptu a pokusila se jej přetvořit do trochu zdravější varianty a myslím, že se i zadařilo :-)


Rostlinnou smetanu kupuji obvykle v DM ovesnou či sójovou, má vcelku hezké složení ještě za hezčí cenu. 




Šlehačkové cukroví (vegan)


(cca 50 ks)


Těsto

  • 225 g hladké špaldové mouky
  • 125 ml rostlinné smetany
  • 125 g kokosového oleje/alsanu


Na dokončení

  • cukr na obalování*




Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plechy vyložíme pečícím papírem.


V míse smícháme mouku se smetanou a rozehřátým kokosovým olejem či alsanem (ten netřeba rozehřívat) a pomocí rukou zpracujeme v těsto.


Těsto nemusíme ani chladit a rovnou jej rozválíme a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 7 - 8 minut. Jakmile začne růžovět, je ten pravý čas plech vytáhnout.


Ještě teplé obalujeme v cukru. 


*Na obalování jsem si polovinu třtinového cukru pomlela a smíchala s tou nemletou částí. Ideální je vybírat co nejsvětlejší třtinový cukr, aby bylo cukroví hezky světlé. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)