Tohle cukroví je slušná rychlovka. Pár surovin, žádné chladnutí v lednici, takže zvládnete i na poslední chvíli. Myslím, že spousta z vás cukroví bude znát. Já si jej alespoň pamatuji z dětství. Patřilo mezi mé oblíbené, ale pak jsme jej přestali z nějakého důvodu dělat. Pídila jsem se po původním receptu a pokusila se jej přetvořit do trochu zdravější varianty a myslím, že se i zadařilo :-)
Rostlinnou smetanu kupuji obvykle v DM ovesnou či sójovou, má vcelku hezké složení ještě za hezčí cenu.
Šlehačkové cukroví (vegan)
(cca 50 ks)
Těsto
- 225 g hladké špaldové mouky
- 125 ml rostlinné smetany
- 125 g kokosového oleje/alsanu
Na dokončení
- cukr na obalování*
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plechy vyložíme pečícím papírem.
V míse smícháme mouku se smetanou a rozehřátým kokosovým olejem či alsanem (ten netřeba rozehřívat) a pomocí rukou zpracujeme v těsto.
Těsto nemusíme ani chladit a rovnou jej rozválíme a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 7 - 8 minut. Jakmile začne růžovět, je ten pravý čas plech vytáhnout.
Ještě teplé obalujeme v cukru.
*Na obalování jsem si polovinu třtinového cukru pomlela a smíchala s tou nemletou částí. Ideální je vybírat co nejsvětlejší třtinový cukr, aby bylo cukroví hezky světlé.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)