Popraskané sušenky/Crinkles (vegan)

 

Crinkles nebo také známé jako popraskané sušenky jsou u nás už celkem profláknuté. Já je teda loni dělala poprvé a ne zrovna ve zdravé variantě. Nicméně jsem si řekla, že by byla škoda recept "neozdravit" a nepřipravit sušenky, protože jsou fakt úžasné, velmi jednoduché a řekla bych i efektní. S těstem se i velmi dobře pracovalo, takže nehrozí upatlané ruce jako od lanýžů :-)




Popraskané sušenky/Crinkles (vegan)


(cca 25 ks)


Těsto

  • 1 hrnek kokosového/třtinového cukru
  • 1/3 hrnku kokosového oleje
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1/3 hrnku rostlinného mléka
  • 1 a 1/4 hrnku pohankové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku raw kakaového prášku


Na dokončení 

  • mletý třtinový cukr (co nejsvětlejší)



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 


Ve velké míse prošleháme cukr s rozehřátým kokosovým olejem. Přidáme chia semínka a mléko. Odložíme stranou a necháme chvíli odpočinout.


Přisypeme pohankovou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a kakaový prášek. Zpracujeme v kompaktní hmotu.


Těsto budeme lžičkou ukrajovat a v dlaních vytvarujeme kuličky. Ty budeme máčet v cukru a klást na plech do spotřebování těsta. 


Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 - 15 minut. 




2 komentářů:

  1. Crinkles moc dobré, asi jsem se usypala s kakaem, ale nejsou moc sladké tím. Děkuji za recept.
    Jana

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. děkuji za komentář Jano, jsem ráda, že chutnají, i když nejsou moc sladké :-)

      Smazat

Děkuji za komentář :-)