Těstoviny s rajčatovou omáčkou, bylinkami a olivami

 

Jsem tu s dalším slaným receptem, až se sama divím :-) Ale upřímně už se nemůžu dočkat na ty sladké. Tak snad brzy a snad i brzy dostanu chuť na to sladké :-) Sice je to teď díky Vánocům a požehnané zásobě cukroví, které jsem připravovala na blog, ale já vlastně jinak moc na sladké nejsem. Stačí ke snídani, a pak už si do večera jedu na slané vlně. A kdyby mi nevadilo se cpát pečivem, jím denně ráno chleba s avokádem. Máte to také tak? Ale určitě jste si nepřišli "poslechnout" moje stravovací návyky, tak k receptu...


Tento recept vznikl ve spolupráci s eshopem eDelikatesy.cz. Chtěla jsem připravit něco rychlého a zároveň vynikajícího, na co nalákáte všechny. No a co jiného než těstoviny? Přijde mi, že je milují všichni, od dětí po dospělé...





Těstoviny s rajčatovou omáčkou, bylinkami a olivami


(2 porce)


Rajčatová omáčka


Na dokončení


V pánvi rozehřejeme olivový olej a restujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek, ale jen na minutu, aby nám nezhořknul. 


Vsypeme omytá cherry rajčátka a olivy. Za občasného míchání budeme postupně ohřívat, až rajčátka změknou, cca 15 min. Dochutíme balzamikovým octem, solí, pepřem, oreganem a přidáme rajčata v plechovce a rajčatový protlak. Necháme probublávat dalších 15 min.


Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Rozdělíme do misek či talířů, zalijeme omáčkou, ozdobíme čerstvým oreganem, pokud máme k dispozici a můžeme podávat :-)




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)