Jsem tu s dalším slaným receptem, až se sama divím :-) Ale upřímně už se nemůžu dočkat na ty sladké. Tak snad brzy a snad i brzy dostanu chuť na to sladké :-) Sice je to teď díky Vánocům a požehnané zásobě cukroví, které jsem připravovala na blog, ale já vlastně jinak moc na sladké nejsem. Stačí ke snídani, a pak už si do večera jedu na slané vlně. A kdyby mi nevadilo se cpát pečivem, jím denně ráno chleba s avokádem. Máte to také tak? Ale určitě jste si nepřišli "poslechnout" moje stravovací návyky, tak k receptu...
Tento recept vznikl ve spolupráci s eshopem eDelikatesy.cz. Chtěla jsem připravit něco rychlého a zároveň vynikajícího, na co nalákáte všechny. No a co jiného než těstoviny? Přijde mi, že je milují všichni, od dětí po dospělé...
Těstoviny s rajčatovou omáčkou, bylinkami a olivami
(2 porce)
Rajčatová omáčka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g cherry rajčátek
- 75 g černých oliv
- 1 lžíce balzamikového octa
- sůl, pepř
- oregano
- 400 rajčat v plechovce
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř
- cca 150 g těstovin
- oregano
V pánvi rozehřejeme olivový olej a restujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek, ale jen na minutu, aby nám nezhořknul.
Vsypeme omytá cherry rajčátka a olivy. Za občasného míchání budeme postupně ohřívat, až rajčátka změknou, cca 15 min. Dochutíme balzamikovým octem, solí, pepřem, oreganem a přidáme rajčata v plechovce a rajčatový protlak. Necháme probublávat dalších 15 min.
Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Rozdělíme do misek či talířů, zalijeme omáčkou, ozdobíme čerstvým oreganem, pokud máme k dispozici a můžeme podávat :-)
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)