Dnes mám pro vás další jednoduchý recept a tip na rychlý oběd, ideální během pracovního týdne, kdy máte pár minut na jeho přípravu. Klíčem je vzpomenout si ráno zalít kešu oříšky vodou nebo klidně i večer a ráno před prací si umixovat krémovou kešu omáčku a zbytek už je fakt otázkou pár minut a oběd je na stole. Tento recept je ale dost variabilní, dokážu si ho klidně představit jako nějaký slavnostnější víkendový, kdy si připravíte noky vlastní, to pak bude jiná piplačka... :-)
Krémové noky s žampiony a špenátem
(2 porce)
Krémová omáčka
- 70 g kešu oříšků
- 1/2 hrnku vody
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 menší stroužek česneku
- sůl, pepř
Na dokončení
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 250 g žampionů
- sůl, pepř
- pořádná hrst baby špenátu čím víc, tím líp
- 500 g bramborových noků
Kešu ořechy namočíme ve vodě alespoň 4 hodiny, aby se "aktivovaly" a hezky se mixovaly.
Poté vodu slijeme, zalijeme půl hrnkem čerstvé, přidáme olivový olej, stroužek česnek, sůl pepř a rozmixujeme v hladký krém. Odložíme stranou. Noky uvaříme dle návodu na obalu.
Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme na plátky nakrájené žampiony a za občasného míchání budeme restovat do změknutí. Dochutíme solí, pepřem a na závěr přidáme omytý baby špenát, krémovou omáčku a uvařené noky, důkladně promícháme, stáhneme z plotny a můžeme podávat.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)