Krémové noky s žampiony a špenátem

 


Dnes mám pro vás další jednoduchý recept a tip na rychlý oběd, ideální během pracovního týdne, kdy máte pár minut na jeho přípravu. Klíčem je vzpomenout si ráno zalít kešu oříšky vodou nebo klidně i večer a ráno před prací si umixovat krémovou kešu omáčku a zbytek už je fakt otázkou pár minut a oběd je na stole. Tento recept je ale dost variabilní, dokážu si ho klidně představit jako nějaký slavnostnější víkendový, kdy si připravíte noky vlastní, to pak bude jiná piplačka... :-)



Krémové noky s žampiony a špenátem


(2 porce)


Krémová omáčka

  • 70 g kešu oříšků 
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 menší stroužek česneku
  • sůl, pepř


Na dokončení

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 250 g žampionů
  • sůl, pepř
  • pořádná hrst baby špenátu čím víc, tím líp
  • 500 g bramborových noků



Kešu ořechy namočíme ve vodě alespoň 4 hodiny, aby se "aktivovaly" a hezky se mixovaly. 


Poté vodu slijeme, zalijeme půl hrnkem čerstvé, přidáme olivový olej, stroužek česnek, sůl pepř a rozmixujeme v hladký krém. Odložíme stranou. Noky uvaříme dle návodu na obalu.


Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme na plátky nakrájené žampiony a za občasného míchání budeme restovat do změknutí. Dochutíme solí, pepřem a na závěr přidáme omytý baby špenát, krémovou omáčku a uvařené noky, důkladně promícháme, stáhneme z plotny a můžeme podávat. 





0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)