Doma jsem si vyslechla stížnost, že už dlouho nebyl tapiokový pudink. Nějaký čas jsem ji úspěšně ignorovala, ale pak jsem si řekla, že toho využiji a zkusím vymyslet nějakou novou variantu, kterou bych vám mohla odfotit a připomenout i vám, jak úžasná ingredience, jsou tapiokové perly. Že není občas špatné zařadit mezi obilné kaše, chia pudinky, smoothie i tuto alternativu.
Tapiokový pudink s mangovým pyré
(2 porce)
Pudink
- 1/3 hrnku tapiokových perel
- 2 hrnky rostlinného mléka
- 2 lžíce čekankového sirupu či více
- 1 lžíce kokosového oleje
- špetka vanilkového prášku
- špetka soli
Mangové pyré
- 1 zralé mango
- čekankový sirup dle chuti
Na dokončení
- nasekané pistácie
Přes noc si namočíme tapiokové perly v hrnku mléka. Poté je vložíme do kastrůlku, přilijeme zbytek mléka, přidáme čekankový sirup, kokosový olej, vanilkový prášek, špetku soli. Přivedeme k varu a na mírném plameni za občasného míchání vaříme do změknutí.
Mezitím si připravíme mangové pyré. Zralé mango zbavíme slupky, pecky a rozmixujeme na pyré. Kdo chce, může přisladit, nám chutnalo jen tak rozmixované. Zralé ovoce je sladké dost.
Uvařený a vychladlý tapiokový pudink, plníme střídavě s mangovým pyré ve vrstvách do skleniček. Na závěr ozdobíme nasekanými pistáciemi. Můžeme ihned konzumovat či uložit do lednice. Jen počítejte s tím, že pudink ztuhne a bude se jíst hůře.
Lucinko, já se ještě neodvážila tapiokove perly použít. Děkuji za inspiraci. Vyzkouším.
OdpovědětVymazatKrásné mrazivé dny.
A děkuji za nádherný blog. Nevyčerpatelné množství receptů a inspirace.
Vše dobré přeji.
Bohunka
Určitě se není čeho bát, my je doma milujeme. Kdyby je nebylo třeba přes noc namáčet, vařím je mnohem častěji, takhle na to často zapomenu jako s luštěninami :-)
VymazatTak tie fotky sú nádherné. Toto vyzerá skvelo. Tapioku som ešte neskúšala ale o tapiokovom pudingu som už veľa počula.
OdpovědětVymazatxxAlexandra z MS ALWAYS LATE
Děkuji Alexandro :-) Tapioku určitě doporučuji, je to úžasná surovina.
Vymazat