Pohankové lívance s jablky

 

Obdivuju všechny, co si připravují pravidelně po ránu lívance, palačinky, french toasty a jiné vymazlené snídaně. Já se k tomu překecám jednou za uherský rok a často je to proto, že si říkám, že dlouho jsem něco podobného na blog nepřipravila. Po ránu jsem totiž děsně hladná a nemám tu správnou motivaci... Ale tentokrát jsem si veškeré suché ingredience připravila do mísy už večer, pak jen přilila ty tekuté a byli jsme tak schopni jíst v rozumném čase, dokud jsem ještě nebyla až moc protivná :-) taky to tak máte? 




Pohankové lívance s jablky


(2 porce)


Lívance

  • 100 g pohankové mouky
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 200 ml mandlového mléka
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 jablko


Na dokončení

  • granátové jablko
  • kokosové plátky
  • plátky mandlí 
  • jablečná povidla
  • mandlové máslo



V míse smícháme pohankovou mouku s chia semínky, skořicí, práškem do pečiva. Přilijeme mléko, javorový sirup, rozehřátý kokosový olej a pomocí metličky vyšleháme v tekutější těsto. Odložíme stranou alespoň na 10 minut. 


Mezitím nakrájíme jablko na tenké měsíčky a připravíme zbytek ingrediencí na zdobení lívanců.


Na kokosovém, olivovém či jiném oblíbeném oleji smažíme lívance. Nejprve dáme trošku těsta, to poklademe plátky jablek, zalijeme zbytkem těsta a smažíme z obou stran.


Hotové lívance rozdělíme na talíře, ozdobíme jablečnými povidly, mandlovým máslem, granátovým jablkem, kokosovými a mandlovými plátky. Ihned podáváme. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)