Obdivuju všechny, co si připravují pravidelně po ránu lívance, palačinky, french toasty a jiné vymazlené snídaně. Já se k tomu překecám jednou za uherský rok a často je to proto, že si říkám, že dlouho jsem něco podobného na blog nepřipravila. Po ránu jsem totiž děsně hladná a nemám tu správnou motivaci... Ale tentokrát jsem si veškeré suché ingredience připravila do mísy už večer, pak jen přilila ty tekuté a byli jsme tak schopni jíst v rozumném čase, dokud jsem ještě nebyla až moc protivná :-) taky to tak máte?
Pohankové lívance s jablky
(2 porce)
Lívance
- 100 g pohankové mouky
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžička skořice
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 200 ml mandlového mléka
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 jablko
Na dokončení
- granátové jablko
- kokosové plátky
- plátky mandlí
- jablečná povidla
- mandlové máslo
V míse smícháme pohankovou mouku s chia semínky, skořicí, práškem do pečiva. Přilijeme mléko, javorový sirup, rozehřátý kokosový olej a pomocí metličky vyšleháme v tekutější těsto. Odložíme stranou alespoň na 10 minut.
Mezitím nakrájíme jablko na tenké měsíčky a připravíme zbytek ingrediencí na zdobení lívanců.
Na kokosovém, olivovém či jiném oblíbeném oleji smažíme lívance. Nejprve dáme trošku těsta, to poklademe plátky jablek, zalijeme zbytkem těsta a smažíme z obou stran.
Hotové lívance rozdělíme na talíře, ozdobíme jablečnými povidly, mandlovým máslem, granátovým jablkem, kokosovými a mandlovými plátky. Ihned podáváme.
Lucko, ty vypadají úžasně! Určitě vyzkouším. Musím se přiznat, že jsem po letech znovuobjevila váš blog a nestačím koukat, kolik je tady úžasných receptů. A nadchla jsem se tolik, že jsem si koupila i vaši knížku. Moc se těším, až přijde. Ať se vám moc daří. :)
OdpovědětVymazatDobrý den, děkuji moc za komentář a podporu. Jsem ráda, že se Vám tu líbí :-)
Vymazat