Těstoviny se sušenými rajčaty, karamelizovanou cibulí a fazolemi

 

Jak jste si asi všimli, poslední dobou se snažím zaměřovat na slaná jídla. Je to i proto, že přesně to řeším dnes a denně.... Co zas bude k obědu? Bábovku nebo jinou sladkost upeču jednou, dvakrát týdně, ale denně dumám, co zas vymyslet k obědu, abychom jedli pestře, aby se nám to nepřejedlo, aby nám chutnalo... Určitě to znáte :-) 


Tyhle těstoviny jsou relativní rychlovka asi jako každé. Pokud si budete chtít práci ulehčit a sáhnete po fazolích v plechovce, troufám si říct, že do 20 minut máte oběd na stole.




Těstoviny se sušenými rajčaty, karamelizovanou cibulí a fazolemi


(2 porce)


  • 100 g bílých fazolí
  • cca 140 g těstovin 
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 6 sušených rajčat v oleji
  • sůl, pepř
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • špetka chilli
  • cca 100 g baby špenátu
  • kapary dle chuti


Večer zalijeme fazole vodou. Následující den slijeme vodu, důkladně propláchneme, zalijeme čerstvou a uvaříme doměkka. Kdo si chce práci ulehčit, sáhne po fazolích v plechovce.


Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.


Na olivovém oleji necháme zkaramelizovat na plátky nakrájenou cibuli, kterou osolíme. Přidáme na minutu na plátky nakrájený česnek, aby se rozvoněl. Poté vsypeme nakrájená sušená rajčata, krátce promícháme a přidáme ještě fazole. Dochutíme solí, pepřem, paprikou, případně chilli (kdo má rád). 


Na závěr vmícháme špenát s těstovinami, špenát necháme zavadnout a můžeme servírovat. Kdo má rád, může přidat kapary.




2 komentářů:

  1. No, to byla dobrota, použila jsem vrtule z červené čočky. Navrch opraženou slaninu. Díky.
    Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)