Krtkův dort (vegan)
Korpus
- 250 g hladké špaldové mouky
- 80 g kokosového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- 25 g raw kakaového prášku
- 230 ml rostlinného mléka
- 60 ml kokosového oleje
- 2 banány
Náplň
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 2 lžíce javorového sirupu
- 60 g hořké čokolády
- 1 ztužovač šlehačky
Kokosové mléko dáme přes noc do lednice, aby ztuhlo a oddělila se tučná část, kterou budeme šlehat.
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s cukrem, práškem do pečiva, špetkou soli, kakaovým práškem, V odměrce si naměříme mléko a smícháme jej s rozehřátým kokosovým olejem a přilijeme k sypké směsi. Zpracujeme v kompaktní hmotu.
Těsto přelijeme do dortové formy, zarovnáme a dáme péct zhruba na 30 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout, a až poté vydlabeme. Vydlabanou část korpusu odkládáme do misky, kde pomocí rukou rozdrobíme na co nejmenší kousky.
Korpus plníme banány a kokosovou šlehačkou. Tu si připravíme z tučné části kokosového mléka. Pomocí lžíce ji vyjmeme z plechovky a ručním šlehačem vyšleháme se ztužovačem dotuha. Ještě osladíme javorovým sirupem a na závěr zapracujeme čokoládové hoblinky. Kokosovou šlehačku navrstvíme na banány a zasypeme rozdrobenými zbytky korpusu.
Dáme tuhnout do lednice. Krájíme až po pár hodinách.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)