Mandlový chlebíček s polevou z krvavých pomerančů

 

Sice už jde na mě pomalu jaro a fotila jsem dnes první velikonoční recept, během nedávného nákupu jsem narazila na krásné krvavé pomeranče, které jsem nemohla nechat bez povšimnutí. Už je to asi deformace, když v jednotlivých surovinách vidím potenciální příspěvek na blog :-) no jo.... asi to má tak každý v tom svém oboru. Opět jsem šla do osvědčené rychlovky v podobě chlebíčku, který jsem jen lehce vyšperkovala polevou...



Mandlový chlebíček s polevou z krvavých pomerančů


(Chlebíčková forma)


Chlebíček

  • 3 lžíce chia semínek + 9 lžic vody
  • 1/2 hrnku mandlového mléka
  • 1 lžička jablečného octa
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • 1 hrnek kokosového cukru
  • 1 hrnek kokosového oleje
  • šťáva ze 2 krvavých pomerančů
  • kůra z 1 krvavého pomeranče

Poleva
  • 4 lžíce mletého cuku*
  • 1 lžíce šťávy z krvavých pomerančů

* cukr použijte co nejsvětlejší. Já pro tyto účely melu pomocí smoothie makeru třtinový, který tak zesvětlá. 


Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem, pokud není silikonová. Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou. Mléko prošleháme s jablečným octem a také odložíme stranou.

Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s mandlovou, skořicí, sodou, práškem do pečiva, špetkou soli, vanilkovým práškem, kokosovým cukrem.

V menší misce prošleháme rozehřátý kokosový olej s mlékem, šťávou z pomerančů, pomerančovou kůrou, chia semínky s vodou. Vlijeme k sypké směsi a důkladně promícháme. 

Těsto přelijeme do chlebíčkové formy a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na hodinu. Po upečení necháme zchládnout na mřížce a mezitím si připravíme polevu. Cukr prošleháme s pomerančovou šťávou. Pro sytější barvu můžeme ještě vmíchat trošku prášku z červené řepy. Polijeme chlebíček touto směsí, ozdobíme pomeranči, plátky mandlí a můžeme podávat. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)