Zapečené papriky plněné quinoou

 

Tohle je takový hodně od oka recept. Ani jsem vše pořádně neměřila, nicméně výsledná chuť byla moc dobrá, proto by byla škoda se s vámi o ni nepodělit. a že vám přesně nevyjde náplň do paprik? No a? Mně osobně se i líbí servírovat papriky s náplní jako doplněk okolo... A přijde mi, že je to zas něco malinko jiného, než vaříme na denní bázi alá těstoviny, různé zeleninové směsi...



Zapečené papriky plněné quinoou


(2 porce)


  • 2 červené papriky
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • oblíbené bylinky
  • cca 100 g quinoi v suchém stavu
  • cca 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 5 sušených rajčat v oleji
  • libovolný rostlinný sýr
  • čerstvé bylinky na ozdobení



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Papriky zbavíme jádřinců propláchneme vodou, aby nám v nich nezůstala zrníčka a necháme okapat. 


Cizrnu zcedíme, propláchnáme, osolíme, opepříme, ochutíme bylinkami, zakapeme olivovým olejem. Důkladně promícháme, rozprostřeme na plech a pečeme cca 20 minut. 


Mezitím uvaříme quinou dle návodu na obalu ve vývaru, aby měla dobrou chuť. Papriky vložíme do zapékací nádoby a předpečeme je na cca 10 minut. 


Na lžíci olivového oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na minutu na plátky nakrájený česnek, aby nám nezhořkl. Vsypeme nakrájená sušená rajčata, uvařenou quinou, upečenou cizrnu. Dochutíme solí, pepřem, bylinkami a důkladně promícháme. Odstavíme z plotny. Na závěr můžeme vmíchat libovolný sýr, ale není to ani nutné. Směsí naplníme předpečené papriky a dáme dopéct na dalších 10 minut. Ozdobíme čerstvými bylinkami a můžeme podávat. 


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)