Vajíčková pomazánka (vegan)

 

Připravujete po Velikonocích vajíčkový salát či pomazánku? Já si ji vzpomínám z dětství. Od té doby jsem jí snad nejedla. Ne že by teda tato pomazánka kolem vajíček prošla, přece jen je základem tofu, ale prostě se mi teď nějak tématicky hodila do tohoto období... jakoby na mě volala jaro :-) Zásadní v tomto receptu je černá sůl, která "voní" po vajíčkách. Není už tak náročné ji sehnat, věřím, že ji potkáte v každé zdravé výživě a věřte, že vám vydrží pěkně dlouho.




"Vajíčková" pomazánka (vegan)


  • 1 balení bílého tofu
  • 100 g sojanézy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 - 2 jarní cibulky
  • pažitka dle chuti
  • černá sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky kurkumy (pro barvu)



Tofu nejprve osušíme, abychom jej zbavili přebytečné vody. Poté jej pomocí rukou rozdrobíme na co nejmenší kousky. Přidáme sojanézu, plnotučnou hořčici, nakrájenou jarní cibulku, pažitku. Dochutíme černou solí, pepřem a kurkumou. Důkladně promícháme a dáme na chvíli odležet do lednice, aby se chutě propojily. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)